Читај ми!

Немачка освојила Јунајтед куп, Хуркач ће дуго сањати пропуштене меч лопте

Мушко-женска тениска репрезентација Немачке освојила је Јунајтед куп, пошто је у финалу у Сиднеју победила Пољску резултатом 2:1.

Након Сједињених Америчких Држава, Немачка је друга земља која се може похвалити пехаром Јунајтед купа.

Финале другог издања у Сиднеју решено је тек након дубла мешовитих парова. Ига Швјонтек је победом над Анђеликом Кербер освојила први бод за Пољску, Александар Зверев је након преокрета савладао Хуберта Хуркача и поравнао на 1:1, да би касније славио и у пару са Лауром Зигмунд.

Пољска је много убедљивије и са мање пораза од репрезентације Немачке стигла до финала Јунајтед купа, али Хуркач и Швјонтекова нису смогли снаге да се у потпуности опораве након изгубљеног вођства од 1:0 и пропуштених меч лопти које ће се још дуго мотати по мислима и сновима пољског тенисера.

Ига Швјонтек убедљива, Зверев преокретом поравнао на 1:1

Први бод Пољацима приуштила је најбоља тенисерка света Ига Швјонтек пошто је убедљиво победила Анђелику Кербер, препустивши јој само три гема и ниједан брејк - 6:3, 6:0.

Поравнао је на 1:1 Александар Зверев победом над Хубертом Хуркачем, мада је Пољак водио 1:0 у сетовима и имао у тај-брејку другог две меч лопте.

Тенисери су у изједначеном првом сету сигурно чували свој сервис. Само је Зверев имао једну брејк лопту у 11. гему, али је Хуркач брзо поништио, изједначио на 6:6, а потом био убедљив у тај-брејку - 7:3 за предност од 1:0 у сетовима.

Други сет се није много разликовао - само је Хуркач био принуђен да спасава две брејк лопте у шестом гему, а потом и три сет лопте при резултату 6:5 за Зверева. Није поклекао, поново је сет увео у тај-брејк у којем је водио 6:4 и био поен далеко од тријумфа и пехара. Ипак, Зверев је одиграо изузетно храбро, освојио је четири поена у низу и изборио трећи сет.

Једна и једина брејк лопта, коју је капитализовао у седмом гему одлучујућег сета, била је довољна Звереву да приведе меч крају и великим преокретом закаже дубл мешовитих парова у којем се тражио победник и освајач Јунајтед купа.

Немци преко дубла до титуле

Хуркач и Швјонтекова су представљали Пољску и у дублу, док је партнерка Александра Зверева била Лаура Зигмунд.

Немачки пар је први сет освојио захваљујући брејку већ у трећем гему. У другом су Пољаци водили 2:0 и 5:3, два пута су дозволили противницима да врате брејк и продуже сет, али су га коначно привели крају трећим брејком за 7:5 и улазак у супер тај-брејк.

Силовито су кренули Зверев и Зигмунд - повели су 3:0, убрзо и 5:1, па повратка за пољски пар више није било - Немци су први стигли до 10 поена вредних пехара и титуле шампиона Јунајтед купа.

Јунајтед куп - замена за АТП куп, наследник Хопман купа

Први Јунајтед куп одржан је пре годину дана, а у календару је заменио АТП куп који је игран од 2020. до 2022. године. Премијерно издање тог такмичења освојила је Србија.

Јунајтед куп по формату надметања мушко-женских тениских репрезентација наставља традицију Хопман купа, који је од 1989. до 2019. игран у Перту, мада је такмичење под тим именом, након три године паузе, поново одржано у јулу 2023. у Ници.

Репрезентација Србије, предвођена Новаком Ђоковићем и Олгом Даниловић, такмичење на Јунајтед купу завршила је поразом од домаћина Аустралије у четвртфиналу, након што је у групној фази била боља од Кине и Чешке.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара