Ђоковић: Знам да ћу бити спреман

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић састаје се са Јапанцем Кеијем Нишикоријем у полуфиналу Ју-Ес опена. Нишикори је овде пре четири године победио Ђоковића у полуфиналу, што је новинарима био повод да добар део последње конференције са Ђоковићем посвете тој теми.

После победе Новака Ђоковића над Аустралијанцем Џоном Милманом и пласмана у полуфинале, новинаре су посебно занимала два питања, одговара ли му начин игре Кеија Нишикорија и коме више одговарају врло тешки временски услови који ових дана владају на турниру.

"Добијао сам неке мечеве са нулом против њега, али има и мечева у којима је неколико поена одлучило победника. У Риму смо често играли тако. Не могу да кажем да ми одговара, али имам добар скор са њим. Али зато што игра тако брзо тера ме да будем опрезан од првог поена и зато морам да будем концентрисан и да играм најбоље могуће са основне линије", рекао је Ђоковић.

Кеи Нишикори је у Њујорку пре четири године победио Ђоковића у полуфиналу, али је после тога изгубио 13 пута узастопно за тренутни скор од 14:2 у међусобним дуелима, а Ђоковић одлично познаје његов стил игре.

"Он има најбољи дворучни бекхенд, веома брз такође. Један је од најбржих играча на туру, али играо сам са њим на Вимблдону и тешка су била прва два сета. После сам подигао своју игру. Изгубио сам овде 2014. године у полуфиналу и он очигледно воли овде да игра", додао је српски тенисер.

Посебна тема су отежани метеоролошки услови који посебно исцрпљују играче, а за петак и суботу најављена је поново велика влажност, око 75 одсто, али и киша и температура од око 25 степени.

"Знам да ћу бити спреман, само се надам да нећу имати потешкоћа са условима. Ако време буде као, рецимо, против Гаскеа, и квалитет моје игре одмах ће бити виши", истакао је Ђоковић.

Новак Ђоковић је савладао Аустралијанца Џона Милмана са 3:0 за пласман у полуфинале Ју-Ес опена, а Кеи Нишикори је надиграо Хрвата Марина Чилића са 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4.

Своје једанаесто полуфинале на Ју-Ес опену Новак Ђоковић ће почети са Кеијем Нишикоријем вероватно у ноћи између петка и суботе по нашем времену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару