Новак: Дефинитивно мој најбољи меч на турниру до сада

После тријумфа над Ришаром Гаскеом (3:0), Новак Ђоковић је био задовољан не само победом већ и игром коју је показао на овом мечу и оценио је као најбољу на турниру до сада. За наредног ривала Соузу је рекао да неће бити лако.

Наредни ривал је Жоао Соуза, а наш тенисер полако подиже форму за искушења која су пред њим. Пре свега, уколико савлада и ову препреку следи му, највероватније, нови дуел са Роџером Федерером.

"Дефинитивно мој најбољи меч на турниру до сада, задовољан сам што је дошао у правом тренутку против Гаскеа, који је увек неугодан противник. Има много искуства и био је некада међу 10 најбољих на свету, играо је у полуфиналу Гренд слем турнира, добро га познајем. Изашао је на терен агресивно, мислио сам да покушава да примени нешто ново у игри. На срећу, био сам на високом нивоу што се квалитета игре тиче, један од најбољих мечева у последњих неколико месеци и задовољан сам", рекао је после меча Ђоковић. 

"На неки начин сам са тимом разговарао да планирамо распоред по коме ћемо најбољу форму достићи отприлике на Ју-Ес опену, то је био план. Истовремено, увек сам веровао да могу да играм на највишем нивоу и да је само питање тренутка када ћу напорним радом доћи до тога и Вимблдон је био најбоља тениска позорница на којој сам могао да пружим свој максимум", додао је он.

За наредног ривала Жоаа Соузу, наш тенисер је истакао да неће бити лако.

"Соуза је победио играча из Топ 15. Заслужио је да се пласира у осмину финала, први пут у каријери на једном Гренд слему. Он нема шта да изгуби против мене. Борац је, не дозвољава лаке поене. Тера противника да трчи јер он воли да трчи. Мислим да сам га пре неколико година победио баш на Ју-Ес опену. Нисмо се дуго састали. Знам да сам фаворит у том дуелу, али морам да останем фокусиран на ниво игре који сам имао против Гаскеа и одржим то. Ако то тако остане, имам велике шансе да победим", закључио је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару