Гарбиње Мугуруса шампионка Вимблдона

Гарбиње Мугуруса из Шпаније савладала Американку Венус Вилијамс са 2:0, по сетовима 7:5, 6:0 и освојила титулу на Вимблдону. Меч је трајао 78 минута игре.

Мугуруса је нови владар Вимблдона. Шпанкињи је ово друга гренд слем титула, предходно је прошле године тријумфовала на Ролан Гаросу. Ово је друга шпанска тенисерка која је освојила Вимблдон после Кончите Мартинез, којој је то пошло за руком 1994. године. После неизвесног првог сета, Мугуруса је у другом сету доминирала и стигла до убедљиве победе, не дозволивши противници да освоји утешни гем.

Велика борба од самог старта, обе тенисерке су држале свој сервис до самог финиша. Прва је шансу да освоји сет имала Венус у десетом гему, када је на сервис противнице пропустила две сет лопте. Већ у наредном гему Мугуруса јој одузима сервис, а потом осваја и свој и добија сет са 7:5. 

У наставку Венус није имала снаге да се супротстави расположеној противници. Мугуруса редом осваја гемове не дозволивши Американки да освоји утешни гем у другом сету - 6:0.

"Било је тешко, знала сам да ћу имати најтежи меч у финалу. Одрастала сам гледајући Венус како игра и она ми је била велика инспирација", рекла је Мугуруса после меча.

"Била сам много нервозна, сан је био бити овде. Срећна сам што сам искористила своје шансе", казала је Габриње Мугуруса.

Вилијамс је честитала Мугуруси на тријумфу.

"Знам колико си напорно радила и ово ти много значи, свака част. Покушала сам све, али заиста мислим да ће бити још прилике", рекла је Венус Вилијамс. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи