Анчић за РТС: Новак ће поново бити онај стари...

Марио Анчић, који је био део тима Новака Ђоковића на овогодишњем Вимблдону, уверен је да је најбољи српски тенисер на добром путу да у догледно време поново постане и најбољи тенисер планете.

Централни догађај дана била су женска полуфинала, међутим, како због резултата и лаганих победа Мугурусе и Венус Вилијамс, много више се причало о ономе што се догађало у среду. Енглезима је, без обзира на то што је на терену била Јохана Конта, Енди Мари и његов пораз главна тема, а ништа мање се није причало о Новаковом повлачењу због повреде. Колико је озбиљно, и какве су прогнозе, тешко је рећи. Чак ни Марио Анчић, који је уз Агасија био део Ђоковићевог тима на Вимблдону, не може више да каже, али нема дилему да ће Ђоковић по повратку на терен бити онај стари.

"Има пуно отворених питања и што се тиче наставка сезоне и што се тиче слободних дана. Међутим, у оно што сам ја искрено уверен, јесте да је Новак на правом путу, и да је он онај стари Новак који гризе, који, метафорично речено, 'једе траву'. Из тог разлога ми је жао што се ово догодило", рекао је Анчић.

А полуфинални мечеви су били све само не драматични. Најпре је Мугуруса савладала Рибарикову за 65 минута, препустивши јој само два гема, док је меч између Венус и Контеове трајао осам минута дуже. Било је 6:4, 6:2. За Мугурусу друго, за Вилијамсову девето финале на Вимблдону. Ако није било узбуђења на овим дуелима, јесте на мечу који је Олга Даниловић одиграла у пару са Кајом Јуван против петих фаворита, Кинескиња истог презимена – Ванг. Резултат 6:3, 2:6, 6:2 за пласман у четвртфинале.

"Прво коло је увек најгоре. Уиграле смо се за друго коло. Драго ми што смо победиле у другом мечу, све иде набоље. Противнице још не знамо, али ми ћемо играти своју игру. Па, боже мој", казала је Даниловићева. 

Петак је дан за мушка полуфинала и опште је мишљење да ће Федерер и Чилић бити победници, те да ће у недељу играти за титулу. На Бердиху и Кверију је да покушају да направе изненађења. А било их је на овогодишњем Вимблдону. Зашто не и у полуфиналу?

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи