Венус Вилијамс заказала финале са Мугурусом

Американка Венус Вилијамс савладала је Џоану Конте са 2:0 (6:4, 6:2) и пласирала се у финале Вимблдона.

У другом полуфиналу, Венус је савладала Британку Џоану Конту 6:4, 6:2 и после осам година поново ће се борити за трофеј.

За Венус ово је девето финале, пет пута је славила, а три пута поражена, сва три пута од млађе сестре Серене.

"Нисам могла да тражим више. Још једна победа овде би била невероватна. Титула ми неће бити дата, али ја ћу дати све од себе", рекла је Венус.

Са 37 година Вилијамс је постала најстарија финалисткиња Вимблдона још од 1994. године и Мартине Навратилове. С друге стране, Конта је пропустила прилику да постане прва Британка која је стигла до финала Вимблдона још од давне 1977. године и Вирџиније Вејд.

Американка ће покушати да освоји своју шесту титулу на Вимблдону, а осми гренд слем трофеј у каријери. На путу ка том циљу стајаће јој Гарбиње Мугуруса из Шпаније која је у полуфиналу лако савладала Словакињу Магдалену Рибарикову са 6:1, 6:1.

"Она зна како да игра посебно на Вимблдону. Биће то историјско финале", рекла је Венус Вилијамс, која је титуле на Вимблдону освајала 2000, 2001, 2005, 2007. и 2008. године.

Са друге стране, Мугуруси је ово друго финале Вимблдона. Финале између Вилијамс и Мугурусе на програму је у суботу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи