Победе Азаренке, Цибулкове, Баутисте и Лоренција

Белоруска тенисерка Викторија Азаренка пласирала се данас у треће коло лондонског Вимблдона, пошто је победила 16. тенисерку света Рускињу Елену Веснину после два сета, 6:3, 6:3. Победе оствариле Вотсонова и Цибулкова. Нина Стојановић завршила учеће на Вимблдону. Код мушкараца пласман у наредно коло обезбедили Баутиста и Лоренци.

Азаренка је 683. тенисерка света, а Вимблдон јој је први гренд слем турнир откако се породила у децембру. Она је победила за сат и 40 минута, три пута је одузела сервис Весниној, која није направила брејк.

Азаренка ће у трећем колу играти против домаће такмичарке Хедер Вотсон, која је са 6:0, 6:4 победила Летонку Анастасију Севастову.

Словачка тенисерка Доминика Цибулкова пласирала се у треће коло пошто је победила Американку Џенифер Брејди са 6:4, 6:4. Осми носилац ће у трећем колу играти против победнце дуела Румунке Ирине Бегу и хрватске тенисерке Ане Коњух.

Српска тенисерка Нина Стојановић завршила је учешће на Вимблдону у конкуренцији дублова.

Стојановићева је у пару са Пољакињом Паулом Канијом изгубила у првом колу Вимблдона од шпанских тенисерки Ларе Аруабарене-Весино и Аранче Пара-Сантоње у два сета - 6:3, 7:5.

Британска тенисерка Џоана Конта пласирала се у треће коло, пошто је после велике борбе победила Хрватицу Дону Векић са 7:6(4), 4:6, 10:8.

Меч Конте и Векић, седме и 58. тенисерке света, трајао је три сата и 10 минута.

Британки је ово први пласман у треће коло Вимблдона. Конта ће у наредном колу играти против 101. тенисерке света, Гркиње Марије Сакари.

Шпански тенисер Роберто Баутиста Агут пласирао се у треће коло пошто је победио Немца Петера Гојовчика после четри сета, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3.

Баутиста Агут ће у трећем колу играти против победника дуела Кеија Нишикорија из Јапана и Украјинца Сергеја Стаховског.

Италијан Паоло Лоренци пласирао се у друго коло пошто је после три сата и 50 минута победио Аргентинца Орасија Себаљоса са 7:6, 4:6, 7:6, 7:5.

Лоренци ће играти против Американца Џареда Доналдсона, коме је српски тенисер Јанко Типсаревић предао меч због повреде. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи