На данашњи дан Агаси 1992. освојиo Вимблдон

У недељу, 5. јула 1992. године, невероватни Андре Агаси освојио је своју прву гренд слем титулу – тријумфовао је на Вимблдону. Тада је имаo 22 године.

Агаси је до финала савладао троструке шампионе Вимблдона – Бориса Бекера и Џона Мекинроа, да би у финалу био бољи од хрватског тенисера Горана Иванишевића.

Финале је донело велико задовољство за публику, пет сетова и два сата и педесет минута беспоштедне борбе. Агасијева победа од 6:7 (8), 6:4, 6:4, 1:6, 6:4, након које је схватио да је то највреднија титула коју је освојио.

У часопису Ју-Ес-Еј тудеј, Том Вир је написао: "Лондонски кладионичари су дали веће шансе да Агaси стави минђуше него да се трофеј Вимблдона нађе у његовим рукама."

Вир је описао како је Агаси "држао тај симбол тениске бесмртности као да се у сваком тренутку може претворити у прашину", а нови шампион је тада изјавио: "Да је моја каријера завршена, освојио сам много више него што сам заслужио. Имао сам много више него што сам икада могао да затражим."

То је било четврто финале гренд слема за Агасија, изгубио је прва три – на француском и америчком турниру 1990. и поново на Ролан Гаросу годину дана касније.

Агаси је био познат као играч који је волео шарену опрему и противио се што је на Вимблдону углавном бела. После свог првог учешћа 1987. године, није се појављивао на том турниру све до 1991, када је испао у четвртфиналу.

Као што тада написао Обсервер: "Вимблдон 1992. је био помирење Агасија са белом бојом. Треба узети у обзир само ову чињеницу: 48 сати након што је победио, човек који обично личи на последице прилично гадне несреће у фабрици боја, и даље се налазио у својој белој опреми на конференцији за новинаре у Лас Вегасу."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи