Федерер, Монфис и Раонић у другом колу Вимблдона

Роџер Федерер пласирао се у друго кол Вимблдона, пошто му је Александар Долгополов предао меч током другог сета. У друго коло пласирали се и Гаел Монфис и Канађанин Милош Раонић.

Роџер Федерер је на терену провео само 44 минута, пошто му је Украјинац Александар Долгополов предао меч при вођству Швајцарца од 6:3, 3:0.

Федерер ће у другом колу играти против Душана Лајовића, који је са 3:0 у сетовима савладао Грка Стефаноса Циципаса.

Француски тенисер Гаел Монфис и Канађанин Милош Раонић пласирали су се у друго коло Вимблдона, пошто су у првом колу победили Немце Данијела Брандса, односно Јана-Ленарда Штруфа.

Монфис је до победе дошао резултатом 6:3, 7:5 и 6:4, па ће у другом колу играти против Британца Кајла Едмунда.

Раонић, седми тенисер на АТП ранг-листи је са 7:6 (5), 6:2 и 7:6 (4) савладао Штруфа и изборио се за дуел са Михаилом Јужним који је са 6:2, 7:5 и 6:4 савладао Француза Николу Мауа.

Хуан Мартин дел Потро је победио Танасија Кокинакиса са 6:3, 3:6, 7:6 (2) и 6:4, искористивши тек седму меч лопту, а у наредном колу ће играти са Ернестсом Гулбисом.

У друго коло вимблдона пласирао се и Давид Ферер који је добио дуел с Французем Ришаром Гаскеом у четири сета, 6:3, 6:4, 5:7 и 6:2.

Шпанац ће у другом колу чека Белгијанац Стив Дарсис, који је после пет сетова надиграо Литванца Рикардаса Беранкиса са 4:6, 6:3, 2:6, 6:4 и 6:3.

Казахстанац Михаил Кукушкин такође се пласирао у друго коло, пошто је савладао Јапанца Тара Данијела са 4:6, 6:4, 7:6 (4) и 6:2. Његов следећи противник је Немац Миша Зверев, а пласмане су изборили и Шпанац Алберт-Рамос Вињолас, као и Молдавац Раду Албот.

Вињолас је победио Американца Џордана Томпсона са 6:4, 6:4 и 7:6 (4), док је Албот са 4:6, 6:4, 7:6 (9) и 7:6 (3) био бољи од Факунда Багинса из Аргнетине.

Аустријски тенисер Доминик Тим прошао је у друго коло Вимблдона пошто је победио канадског тенисера Вашека Поспишила након три сета, 6:4, 6:4, 6:3.

Меч је трајао сат и 58 минута. Тим је у првом и другом сету искористио по једну брејк лопту, а у трећем две. Поспишил није ниједну имао брејк прилику.

Поред Тима, у друго коло Вимблдона пласирао се и бугарски тенисер Григор Димитров након победе над Аргентинцем Дијегом Шварцманом - 7:6, 6:2, 6:2.

Амерички тенисер Џон Изнер дошао је до другог кола победивши сународника Тејлора Фрица са 4:6, 6:7, 3:6.

Чех Томаш Бердих, 15. тенисер света, победио је Француза Жеремија Шардија и пласирао се у друго коло након борбе у четири сета, 3:6, 6:3, 6:7, 4:6.

У наредном колу Вимблдона играће и Жил Симон и Адријан Манарино из Француске, амерички тенисери Доналд Јанг, Рајан Харисон, Џек Сок, Френсис Тијафо, аустријски тенисер Себастиан Офнер, Маркос Багдатис са Кипра и Јапанац Јуиши Сугита.

Први препреку на трећем гренд слем турниру данас су прескочили и Немац Александар Зверев, као и његов брат Миша Зверев, Стив Дарси из Белгије, Адам Павлашек из Чешке, Британац Кајл Едмунд, Ернест Гулбис из Летоније, руски тенисери Михаил Јужни и Андреј Рубљов.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки пласирала се у друго коло Вимблдона, пошто је победила Мађарицу Тимеу Бабош у три сета, 6:4, 4:6, 6:1.

Вознијацки ће у наредном колу играрати против Бугарке Цветане Пиронкове, која је данас била боља од Саре Ерани из Италије са 6:1, 6:4.

Чехиња Каролина Плишкова пласирала се у друго коло Вимблдона после победе над Рускињом Евгенијом Родином 6:1, 6:4. Њена противница у наредном колу биће Магдалена Рибарикова из Словачке.

До другог кола стигла је и Рускиња Светлана Кузњецова, која је на старту трећег гренд слем турнира у сезони била боља од Унс Џабир из Туниса са 6:3, 6:2.

Кузњецова ће у наредном колу играти против земљакиње Екатерине Макарове.

Прво коло Вимблдона "прескочиле" су и Луци Сафарова из Чешке, Францускиња Кристина Младеновић, Тимеа Бачински и Викторија Голубић из Швајцарске, Гарбиње Мугуруса из Шпаније и Рускиња Дарија Касаткина.

У другом колу играће и Американке Варвара Лапченко, Кристина Макејл, Шелби Роџерс и Алисон Риске, као и Полона Херцог из Словеније, Чехиња Дениса Алертова и Белгијанка Јанина Викмајер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи