Читај ми!

Ђоковић против Милера започиње одбрану трона и титуле

Четвороструки шампион париског Мастерса почиње одбрану титуле против опасног Луксембуржанина Жила Милера. Меч је на програму око 16 сати и 30 минута, уз директан пренос на РТС-у.

Новак Ђоковић је најуспешнији тенисер у историји турнира у дворани "Берси". Једини је освојио четири трофеја, баш као што нико осим њега није три пута заредом тријумфовао.

Међутим, околности пред овај наступ светског броја један на последњем Мастерсу у сезони су специфичне. Енди Мари му угрожава прво место после три октобарске титуле, док Новакова игра на претходном турниру у Шангају није била на жељеном нивоу.

Са друге стране, нико никада није био толико доминантан на два најважнија дворанска такмичења као Ђоковић у претходне четири године. Наиме, поред три узастопне победе у Берсију, Новак је и четири пута заредом освојио Завршни турнир сезоне у Лондону. Његов главни конкурент Мари нема у каријери ниједан пехар са поменутих турнира, а управо је титула у "граду светлости" један од предуслова да Британац преузме чело АТП листе. Други је Новакова елиминација пре финала.

Први Ђоковићев ривал у Паризу је 33-годишњи Жил Милер. Леворуки Луксембуржанин је тренутно најбоље пласирани тенисер који нема освојену АТП титулу, али он никада није био боље рангиран од актуелног 34. места и приводи крају најуспешнију сезону каријере. Одиграо је два финала, у Хертогенбошу и Њупорту, био је још четири пута полуфиналиста и притом победио двојицу играча од првих 10, Цонгу и Бердиха.

Новак је три пута играо са Милером, није му препустио ни сет, а највише се намучио летос у Торонту, када је у другом колу било 7:5, 7:6 за каснијег шампиона канадског Мастерса. Видећемо може ли исти сценарио да се понови и у Паризу.

Меч Новак Ђоковић – Жил Милер требало би да почне око 16 сати и 30 минута, директан пренос је на РТС-у.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи