Ђоковић самоуверен пред наступ у Паризу

Двојица најбољих тенисера света водиће жестоку борбу за прво место на крају 2016. године. Иако је Ђоковић у јуну имао 7.000 бодова предности, Мари је надокнадио највећи део заостатка.

"Одиграо сам сјајно првих шест месеци ове сезоне. После Ролан Гароса ствари су се промениле, уследиле су неке повреде и нисам имао довољно свежине, па ни резултати нису били увек најбољи", каже Ђоковић.

Остала су само још два турнира, а већ у Паризу четвороструки шампион Ђоковић мора да стигне до финала како би спречио Ендија Марија да га смени на врху.

"Он можда најбоље игра тенис у досадашњој каријери. Врло је чврст и сигуран, а борба за прво место га додатно мотивише, што се и види у његовој игри", сматра Новак.

Три Маријеве октобарске титуле довеле су га надомак првог места, али у Паризу и Лондону Новак је тријумфовао по четири пута, а Британац ниједном.

"Стварно не знам, још увек сам врло далеко од тога. Ја сам освојио 13 турнира Мастерс серије, а одиграо сам их 90. Уопште није лако освојити такав трофеј, а притом никада до сада нисам победио у Паризу", рекао је Мари.

"Не зависи све само од њега, знам да морам да будем на високом нивоу како бих му парирао, али и осталим играчима овде у Паризу и затим у Лондону. Осећам се самоуверено и надам се доброј игри ове недеље", оптимиста је најбољи тенисер света.

Обојица ће такмичење у синглу почети у среду, Ђоковић против Жила Милера, а Мари против Вердаска.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи