Читај ми!

Вејнтрауб: Сви тенисери, па и Ђоковић, имали "непристојне понуде"

Израелац Амир Вејнтрауб, 222. на АТП листи, открио је шокантне детаље причом о намештању мечева у тенису, и уверен је да је и први рекет света Новак Ђоковић имао "непристојне понуде".

Светски број 222 Амир Веинтрауб говорио је о финансиским проблемима са којима се суочавају нижерангирани тенисери. "То их често постиче да лажирају мечеве", рекао је Израелац у интервјуу за "The Times of Israel".

"Не постоји ниједан играч, од најниже рангираних, па све до оних на врху, као Новак Ђоковић, коме није пришла кладионачарска мафија" рекао је Веинтрауб.

Многи коцкари су их "замолили" да лажирају мечеве.

"На почетку, долазе до вас, из недеље у недељу, посебно у земљама као што је Русија. Међутим, након неког времена када кажете "Не, не, не", они престану", открио је Вејнтрауб.

Искушење да се прихвати је веома велико, али Вејнтрауб за себе тврди да никада није рекао да. Израелски тенисер је навео да им кладионичари за један намештен меч нуде зараду коју неки имају за целу годину на Туру.

Овај 30-годишњак, који је у досадашњој каријери зарадио 440.000 долара, додао је да потроши између 40.000-50.000 долара у само на летове, плус плаћа 30 процената на порез.

"Бити тенисер може имати добру страну, али живети само од спорта може бити и изузетно тешко", закључио је Веинтрауб.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи