Читај ми!

Јелена у четвртфиналу сингла, Ана успешна у дублу

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у четвртфинале турнира на Мајорки, пошто је у другом колу победила Белгијанку Елиз Мертенс у три сета – 0:6, 6:4, 6:3. Ана Ивановић и њена партнерка у дублу, Белгијанка Кирстен Флипкенс, пласирале су се у четвртфинале, пошто су победиле Рускиње Валентину Иваненко и Марину Мелникову у три сета, 6:1, 6:7, 10:7.

Јанковићева је у њиховом првом међусобном дуелу до тријумфа дошла после два сата и осам минута игре.

Она ће се у четвртфиналу турнира на Мајорки састати са Румунком Сораном Кирстеом, која је у другом колу са 6:3 и 6:4 победила Словакињу Данијелу Хантухову.

Српска тенисерка је у првом сету доста грешила, што је Белгијанки, 150. на ВТА ранг-листи, знатно олакшало да први тај период игре добије са 6:0.

Мертенсова је добро почела и други сет, направила је одмах брејк, али је Јанковићева већ у наредном узвратила истом мером.

Све до 10. гема другог сета тенисерке су биле сигурне на свој сервис, да би Јанковићева при вођству од 5:4 стигла до новог брејка, иако је Мертенсова имала две везане гем-лопте за изједначење.

У одлучујућем сету прва до брејка је поново дошла Мертенсова, али је Јелена Јанковић још једном успела да преокрене и на крају избори паласман у четвртфинале.

Ивановићева и Флипкенсова у четвртфиналу Мајорке

Српска тенисерка Ана Ивановић и њена партнерка у дублу Белгијанка Кирстен Флипкенс пласирале су се у четвртфинале турнира на Мајорки, пошто су победиле Рускиње Валентину Иваненко и Марину Мелникову у три сета – 6:1, 6:7, 10:7.

Ивановићева и Флипкенсова су направиле два брејка у првом сету и после 20 минута повеле у мечу. Рускиње су други сет добиле после тај-брејка резултатом 7:5, а преходно су оба пара направила по три брејка.

Ивановићева и Флипкенсова су освојиле трећи сет у супер тај-брејку резултатом 10:7 и избориле пласман у четвртфинале.

Српско-белгијски пар ће у четвртфиналу играти против трећих носилаца, јапанских тенисерки Ери Хозуми и Мију Като.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару