Светски медији о Новаку: Ушао је међу тениске легенде

Светски, домаћи и регионални спортски медији посветили су много пажње великом успеху Новака Ђоковића после освајања Ролан Гароса, и сложни су у оцени да је српски тенисер ушао међу легенде.

Агенција Ројтерс навела је да се Ђоковић освајањем Ролан Гароса придружио легендама тениса.

"Први тенисер света опоравио се од нервозног почетка меча и наметнуо свој темпо на стадиону 'Филип Шатрије' и освојио свој 12. гренд слем трофеј, после претходна три неуспеха на Ролан Гаросу", навео је Ројтерс.

Он је тек трећи тенисер који је освојио четири гренд слема у низу. Последњи пут то је учинио Род Лејвер 1969. године, коме је то пошло за руком и 1962. Пре њега то је урадио још само Дон Баџ 1938.

Српски тенисер је тек осми играч који је освојио сва четири гренд слем трофеја, а пети у Опен ери, после Рода Лејвера, Андреа Агасија, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Агенција Омни спорт навела је да је "незадрживи" Новак Ђоковић "зацементирао своју позицију доминантне фигуре у мушком тенису.

"Успех на Ролан Гаросу му је измицао, Србин није успевао да прође препреке у финалу 2012, 2014. и 2015. године. Изгледало је да ће се наставити тај мучан низ, када је Ђоковић у првом сету пуном грешака дозволио Марију да убедљиво освоји сет и поведе. Међутим, Ђоковић је сјајно одговорио и контролисао меч до краја", пише у тексту.

Италијанска Газета дело спорт навела је да је Ђоковић данашњим успехом ушао у тениску елиту.

"Први играч света је титулама на Аустралијан опену, Вимблдону и Ју-Ес опену додао и Ролан Гарос и уписао се у историју. То је било први пут да Мари изгуби меч на Ролан Гаросу пошто је освојио први сет, али он није могао да одговори на Ђоковићево добро кретање", пише Газета.

Лист Екип констатовао је да је Ђоковић међу великанима светског тениса, док је Евроспорт навео да је "недостижни број један" доминирао у мечу после губитка првог сета.

Хрватски сајт Индекс навео је да је Ђоковић ушао у историју и подсетио да само тројица играча имају више гренд слем титула од српског тенисера, Роџер Федерер 17 и Рафаел Надал и Пит Сампрас по 14. Ђоковић је до сада освојио 12.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару