Новак: Одиграо сам најбољи меч, пун самопоуздања улазим у финале

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је у полуфиналу Ролан Гароса против Аустријанца Доминика Тима одиграо најбољи меч на овогодишњем турниру у Паризу и да са много самопоуздања улази у финале с Британцем Ендијем Маријем.

Ђоковић се пласирао у своје четврто финале Ролан Гароса, пошто је у три сета, са 6:2, 6:1 и 6:4, победио 14. тенисера света Аустријанца Доминика Тима.

"Ово је најбољи меч, моје најбоље издање на овогодишњем Ролан Гаросу. Дошло је у право време узимајући у обзир незгодних четири-пет прошлих дана, пошто се развукао меч са Баутистом Агутом. Знао сам да ћу имати прилику да опет извучем максимум из себе када је најпотребније. Често се то дешавало на гренд слем турнирима када уђем у другу недељу, како мечеви постају тежи а противници квалитетнији, тако извлачим најбоље. У четвртфиналу сам одиграо на врло високом нивоу, а данас онако како сваки пут пожелим када излазим на терен. Надам се да ћу на то моћи да се надовежем у недељу, да одиграм најбољи меч јер ће ми то бити неопходно да освојим титулу", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Први играч света ће у финалу играти против другог на АТП листи, Британца Ендија Марија, који је победио браниоца титуле, Швајцарца Стена Вавринку, у четири сета, са 6:4, 6:2, 4:6 и 6:2.

"Ове године смо играли два велика финала на шљаци и остварили по победу. Биће много размена удараца са основне линије, биће то физички захтеван меч. Нема ту много тајни, добро се познајемо, играмо слично. Он је напредовао на шљаци, један је од најпосвећенијих тенисера на туру и најконстантнијих, и то се види по резултатима. Напредује и драго ми је што је ривалство, које датира од наше 11. године, и даље активно. То ће бити још једна борба за гренд слем титулу. Ни он ни ја нисмо успели да освојимо Ролан Гарос, ко освоји титулу, сигурно ће бити пресрећан", рекао је Ђоковић.

Први играч света навео је да неће ништа посебно мењати у припреми меча с Британцем.

"Не треба да се потенцира прича о промени, све што радим на турнирима и те како добро функционише. У више наврата сам био на сет или два од освајања овог трофеја. Понекад је то био мањак спортске среће, а понекад је противник био бољи тог дана. Не мањка ми самопоуздања ни мотивације, треба то одржати, искористити сутрашњи дан да се опоравим и на неки начин складиштим енергију која ће ми бити неопходна за финале", рекао је Ђоковић.

Он је додао и да има одређене стандарде, потребе и навике, али да ништа није непроменљиво.

"Ја сам особа која воли да учи, да наставља да се развија и напредује. Свака година је другачији изазов, сада сам отац и муж, ствари се мењају у току дана, свакодневица је другачија него што је била јер сада углавном проводим време с породицом. Водим рачуна о исхрани, која је моја велика страст и љубав. Трудим се да своје тело у сваком аспекту задржим у оптималном здрављу, свестан сам шта радим, шта једем, начин на који ми теку мисли... За успех на светском нивоу је то неопходно, барем у мом случају", рекао је српски тенисер.

Додао је да ће у припреми недељног финала искористити искуство.

"Емоција и ситуација када играте финале гренд слема је другачија, поготово кад је то Ролан Гарос. Не желим да себи стварам већи притисак него што јесте. Притисак је огроман, очекивања су већа, не само моја него и од многих људи који ме прате и подржавају. Не желим о томе да размишљам и причам више него што осећам. Како је рекао покојни патријарх (Павле): 'Какве су ти мисли, такав ти је живот'", рекао је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару