Читај ми!

Ђоковић: Извињавам се, погрешно сте разумели

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић упутио је отворено писмо након буре која се подигла због његове изјаве да би тенисери, можда, требало да зарађују више од тенисерки. Ђоковић је истакао да је због адреналина или еуфорије после освајања рекордне, пете титуле у Индијан Велсу дао коментар који не представља најбоље његов угао гледишта.

"Као што сигурно знате, веома ми је стало до тога да се професионални тенис даље развија и кад то кажем у глави су ми интереси свих играча. Због тениса сам ово што јесам данас и осетио сам потребу да искажем свој став о поштенијој и бољој дистрибуцији наградног фонда међу свим играчима – тенисеркама и тенисерима. 

Заједно треба да се боримо за боље услове за све играче. Последње што сам имао на уму је да се мој став претвори у борбу полова и причу о разликама у наградама, јер је мој став да сви тенисери и тенисерке треба да буду равноправно награђени за своју игру и напоре које улажу", написао је Ђоковић.

Он је додао да воли тенис јер му је дао могућност да помогне другима пред којима је дуг пут до остварења снова.

"Ово је оно што мислим на ту тему и извињавам се онима који су ме разумели на другачији начин", поручио је српски ас.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, после освајања рекордне, пете титуле на мастерсу у Индијан Велсу, ни крив ни дужан нашао се у средишту расправе око једнакости награда мушкараца и жена на турнирима. Бројни портали, међу којима предњаче британски, покушавају да негативно представе изјаве најбољег светског тенисера о зарадама у светском тенису.  

Целу причу први је покренуо директор Индијан Велса Рејмонд Мур изјавом да се тенисерке "шлепају" уз тенисере, који је касније поднео оставку, а са Ђоковићем се нису сложили Енди Мари, Серена Вилијамс, Мартина Навратилова и други.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару