Читај ми!

Ђоковић: Ово је тимски подухват

Српски тенисер Новак Ђоковић истакао је да је освојио Индијан Велс захваљујући напору целог свог тима. Тениски караван се из Калифорније сели на Флориду, где у Мајамију у среду почиње још један турнир из Мастерс серије, на којем Ђоковић такође брани титулу. Ако је одбрани, обориће још један рекорд, јер ће са 28 титула постати најтрофејнији играч на турнирима серије 1.000.

Ђоковић је освојио трећу узастопну, а пету укупно титулу на турниру у Индијан Велсу, пошто је лако и убедљиво у два сета у финалу победио Милоша Раонића (6:2, 6:0).

"Ово је тимски подухват, ништа не би било да нема мог тима. То су изванредни људи", рекао је Ђоковић после меча.

Он је навео да верује да турнир у Индијан Велсу заслужује да буде на нивоу вишем од мастерса.

Најбољи тенисер света је честитао Раонићу на одличној недељи и пожелео му све најбоље.

Раонић је казао да је задовољан својим учешћем у Индијан Велсу.

"Ово је била сјајна недеља, било је предивно учествовати овде. У неким мечевима сам играо свој најбољи тенис", казао је Раонић.

Тим успехом Ђоковић је поставио један рекорд, а један је изједначио. Први је играч који је у Индијан Велсу побеђивао пет пута, а са 27. титула на турнирима из серије 1.000 изједначио се са досадашњим рекордером, Шпанцем Рафаелом Надалом. На трећем месту је Роџер Федерер са 24 титуле.

Захваљујући одбрани титуле, Новак је додатно увећао предност на АТП листи, јер су његови најближи пратиоци Енди Мари и Роџер Федерер изгубили 280, односно 600 поена.

Тениски караван се из Калифорније сели на Флориду, где у Мајамију у среду почиње још један турнир из Мастерс серије, на којем Ђоковић такође брани титулу. Ако је одбрани, обориће још један рекорд, јер ће са 28 титула постати најтрофејнији играч на турнирима серије 1.000.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару