Читај ми!

Ђоковић против Раонића за пету титулу на Индијан Велсу

Први тенисер света Новак Ђоковић бориће се за своју пету титулу у пустињи у Калифорнији, а ривал ће му бити Канађанин Милош Раонић. Меч је на програму од 21 сат, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

За пету титулу на овом турниру, а трећу узастопну, Ђоковић ће играти против Канађанина Милоша Раонића, који је у првом полуфиналу савладао Давида Гофана са 2:1. Биће то
њихов шести међусобни дуел, а Новак је добио претходних пет.

Најбољи тенисер света пласирао се у финале турнира пошто је у полуфиналу победио Шпанца Рафаела Надала у два сета са 7:6 (7:5), 6:2.

Светски број један је преломни тренутак у другом сету направио у шестом гему, када је дошао до брејка, што је сломило Надала и Новак је после тога везао још два гема за велики тријумф.

Ђоковић је тако против Надала повећао предност у међусобном скору на 25:23, победивши га шести пут узастопно.

Новак је тако десети пут заредом дошао до финала на турнирима серије 1000, а тај низ започео је у париском Берсију 2014. године када се за титулу борио баш са Милошем Раонићем. Ђоковић је тада лако славио резултатом 6:2, 6:3, што му је најубедљивија од пет победа над Канађанином.

Раонић је почео сезону одлично, освојио је турнир у Бризбејну, победио у финалу Федерера, а потом стигао до полуфинала Отвореног првенства Аустралије, где је испустио вођство од 2:1 у сетовима против Марија. То му је једини пораз ове године, јер је у фебруару паузирао због повреде бутног мишића, али се у Калифорнији вратио на терен одличним играма и на путу до финала победио Бердиха, Монфиса и Гофана.

Канађанин је пре годину дана био 4. на АТП листи, међутим повреде и лоша форма у другом делу 2015. су га избациле из првих десет. За најзначајнију титулу у каријери бориће се са четвороструким шампионом Ђоковићем, који је последњи пораз у Индијан Велсу доживео још 2013. године.

Новак је до сада био неумољив у финалима Мастерс 1000 серије када му је противник био неко од играча ван такозване "велике четворке". Свих 11 пута је побеђивао, а да ли ће тријумфална серија бити продужена, гледајте вечерас око 21 сат на Првом програму РТС-а.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару