Хјуит се враћа из пензије, игра у Дејвис купу?

Тренер Дејвис куп тима Аустралије Џејсон Столтенберг наговестио је да би нови селектор те екипе Лејтон Хјуит могао да се врати из пензије и наступи у предстојећем дуелу против селекције САД у првом колу Светске групе.

Двоструки гренд слем победник Хјуит је крајем јануара, после пораза у другом колу у синглу на Аустралијан опену, саопштио да је завршио 20-годишњу каријеру, али би могао да се врати на терен и у репрезентацији замени Ника Кирјоса који има вирус.

"Хјуит је мислио да се пензионисао, али удара лоптицу више од ових момака. Ово је вероватно први пут да селектор на терену мора да се припрема као да ће играти мечеве. Он много даје екипи и урадиће све што је потребно, без обзира да ли ће играти ли седети поред терена. Не очекујемо да ће играти, али морамо да сачекамо и видимо како ће се ситуација развијати у наредна 24 сата", рекао је Столтенберг.

Кирјос је данас тренирао, али му је током сваке паузе глава била покривена пешкиром. Његова мајка Нил рекла је да 20-годишњи тенисер има "ужасан" вирус откако се повукао из дуела са Стеном Вавринком у полуфиналу турнира у Дубаију прошле недеље.

Аустралија и САД ће од 4. до 6. марта у Кујонгу играти меч првог кола Светске групе Дејвис купа.

У домаћем тиму су Бернард Томић, Сем Грот и Џон Пирс, а селектор САД Џим Куријер у екипу је уврстио Џона Изнера, Џека Сока и браћу Боба и Мајка Брајана који ће наступити у дублу.

Мајк Брајан је рекао да његову екипу не би изненадио повратак Хјуита.

"Играо је много мечева у синглу и дублу и бићемо спремни на све. Ако буде играо, то неће бити лош избор Аустралијанаца, пошто је он легенда", рекао је Мајк Брајан.

Селектори морају да пријаве саставе пре почетка сутрашњег жреба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару