Читај ми!

Новак Ђоковић "одувао" Федерера за улазак у историјско финале!

Ђоковић – Федерер 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). Новак Ђоковић је постао први човек у опен ери који ће играти шесто финале Аустралијан опена. Српски тенисер је савладао по 23. пут у каријери Роџера Федерера, а посебно је импозантна била његова игра у прва два сета, у којима је на моменте збуњеном Швајцарцу дозволио само три гема.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, по шести пут у каријери, пласирао се у финале Аустралијан опена, пошто је победио Швајцарца Роџера Федерера са 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. То ће бити 19. гренд слем финале у каријери српског играча.

Ђоковић је славио после два и по сата узбудљиве, на моменте и изузетно атрактивне борбе на "Род Лејвер арени". Оно што ће се посебно допасти његовим фановима широм планете јесте да је коначно повео у међусобним дуелима са Федерером (23:22) и први пут дошао до позитивног скора против њега и Шпанца Рафаела Надала.

Први рекет света имаће прилику да по шести пут освоји гренд слем у Мелбурну, а у финалу чека победника меча између Канађанина Милоша Раонића и Британца Ендија Марија.
Новак је доминантном игром за само 55 минута повео са 2:0 у сетовима, допустивши само три гема противнику.

Иако се чинило да се предао, или да макар не верује превише у успех својих даљих напора у овом мечу, Федерер је заиграо знатно боље и агресивније у наставку и брејком у шестом гему смањио резултат на 2:1, уочи краткотрајног прекида због затварања крова. Био је то део меча у којем је Федерер био кудикамо агресивнији, са много већим процентом успешности удараца и великим замајцем са бучних трибина.

Четврти, испоставило се и одлучујући сет, донео је опрезнију игру два ривала, свесних да би ма какво посустајање могло да има велике реперкусије у смислу коначног исхода. Ђоковић је, као толико пута у каријери, био ментално снажнији, стигао је до брејка у осмом гему и себи обезбедио пролазак у финале.

Њега ћете, у недељу од 9.30 по средњоевропском времену, имати прилику да пратите на РТС-у.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару