Ђоковић савладао Нишикорија, са Федерером у полуфиналу

Ђоковић – Нишикори 3:0 (6:3, 6:2, 6:4). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Јапанца Кеиja Нишикорија са 3:0 и пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну. У полуфиналу Новак ће се састати са Роџером Федерером, тај дуел ће се играти у четвртак од 9.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је готово рутински и без већих проблема савладао Јапанца Кеија Нишикорија, што илуструје и убедљив резултат по сетовима – 6:3, 6:2, 6:4.

У првом сету водила се равноправна борба све до средине тог дела игре, када је Нишикорију за тренутак пала концентрација. На свом трећем сервис-гему водио је са 40:0, али Ђоковић преузима иницијативу и везује чак девет узастопних поена за брејк и предност од чак 5:2 у гемовима. Новак Ђоковић после 34 минута игре осваја први сет – 6:3.

У другом сету све је било извесније, најбољи тенисер света већ на старту осваја два брејка, па убедљиву предност чува до краја.

Трећи сет је почео после паузе коју је Кеи Нишикори затражио ради лекарске помоћи, а тај део игре је обележила необична серија брејкова на обе стране све до средине сета. На 3:3 из размене брејкова Ђоковић излази као победник и води са 4:3, потом потврђује предност на свој сервис, да би меч привео крају са 6:4 у трећем сету.

У полуфиналном мечу Новак Ђоковић ће се састати са Роџером Федерером, који је убедљиво са 3:0 савладао Томаша Бердиха. Тај дуел Ђоковића и Федерера игра се у четвртак од 9.30, а директан пренос је на Првом програму РТС-а.  

Ток меча:

11.30 – Новак Ђоковић је у полуфиналу Отвореног првенства Аустралије. После два сата и пет минута игре Новак има три меч-лопте. Прве две не успева да реализује, али трећа га води до 6:4 у гему и 3:0 у сетовима, а тиме и до полуфинала.   

11.28 – Новак сервира за освајање трећег сета и пласман у полуфинале. 

11.24 – Ђоковић сервира сигурно и потврђује предност на 5:3. Нишикори потом сигурно добија свој сервис и смањује на 4:5.

11.20 – Серију брејкова наставља Новак Ђоковић, који новим брејком прелази у вођство од 4:3 у трећем сету и сервира да потврди предност.

11.08 – Необична серија брејкова наставља се Новаковим другим брејком, јер Нишикори не успева да сачува свој сервис и потврди предност. На 2:3 Ђоковић сервира и сигурном игром успоставља равнотежу за 3:3. 

11.05 – Изненађујућа серија брејкова на почетку трећег сета. Новак сервира а Нишикори успева да дође до чак три брејк лопте да би већ прву реализовао и води са 3:1.

11.01 – Као да је љут што је направио пропуст, Ђоковић узвраћа жестоко и осваја две брејк лопте, од којих већ прву реализује за свој брејк и 2:1. Новак сервира за изједначење.

10.57 – Брејк за Нишикорија! Већ на првом сервис-гему Ђоковића Нишикори осваја две брејк шансе. Новак успева да спасе две брејк лопте, али Нишикори осваја и другу шансу коју претвара у брејк за предност од 2:0. Нишикори сервира да потврди предност. 

10.45 – Кеи Нишикори је затражио медицинску паузу пре почетка трећег сета, у коме ће поново први сервирати. 

10.41 – Трећа брејк шанса за Нишикорија да смањи Ђоковићеву предност. Ипак, кад је најтеже Новак успева да се максимално концентрише да спасе чак три брејк лопте, сачува свој сервис-гем и добије други сет са 6:2 после сат и седамнаест минута игре.

10.27 – Нови проблеми за Нишикорија и нове две брејк лопте за Ђоковића. Атрактивном игром на мрежи, Новак већ прву шансу реализује у други брејк за 4:1, а потом рутински добија свој сервис-гем за 5:1. Нишикори сервира за останак у другом сету и успева да смањи на 5:2. Новак сервира за 2:0 у сетовима.

10.18 – После драматичног Новаковог сервис-гема, Нишикори се мучи да сачува свој сервис-гем. Новак има нову брејк шансу, али Нишикори успева да сачува чак две брејк лопте, поведе и на крају сачува гем за 2:1.

10.11 – Ђоковићеве грешке, Нишикори осваја прву брејк шансу, али после неколико изједначења и још једни брејк шансе за Нишикорија, Новак ипак успева да освоји свој сервис-гем и осигура предност – 2:0.

10.02 – Нишикори не успева да сачува свој први сервис-гем у другом сету, па Ђоковић користи прву шансу и у други сет улази са предношћу од 1:0. Сервира да потврди вођство.

09.58 – Ђоковић сервира за освајање првог сета и рутински осваја свој сервис-гем за 6:3 и 1:0 у сетовима. У другом сету први на сервису Кеи Нишикори.

09.46 – Нишикори пропушта шансу у свом трећем сервис-гему. На 40:0 за Нишикорија, Ђоковић осваја пет везаних поена и добија први брејк за 4:2 у првом сету. Новак сервира и потврђује предност на 5:2. Нишикори сервира за останак у првом сету. 

09.37 – Проблеми за Нишикорија у његовом другом сервис-гему, али после 40:40 ипак успева да сачува свој сервис за 2:2.

09.24 – Почиње меч, Ђоковић први на сервису. Новак сервира сигурно и осваја свој сервис-гем, са само два изгубљена поена, за 1:0. И Нишикори убедљиво сигуран на свом сервису, па изједначује на 1:1 без изгубљеног поена.

09.10 – На истом терену у "Род Лејвер арени", где су Федерер и Бердих завршили меч, загревају се Ђоковић и Нишикори. Очекује се почетак њиховог дуела.

09.00 – Роџер Федерер је убедљиво савладао Томаша Бердиха са 3:0 и обезбедио пласман у полуфинале турнира, у коме ће се срести са победником дуела Ђоковић – Нишикори. Томаш Бердих је само у првом сету успео да пружи јачи отпор Федереру, али у тај-брејку ипак је швајцарски тенисер био сигурнији – 7:4. У наставку није било неизвесности, Федерер је сетове добио са 6:2 и 6:4.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару