Читај ми!

Саслушани тенисери због сумње у намештање меча у мешовитом дублу

Спекулације о намештању тениских мечева се настављају, а амерички медији пишу да су светске кладионице суспендовале клађење већ у првом колу турнира на Отвореном првенству Аустралије. Једна од највећих светских кладионица је тако, после огромних уплата, суспендовала клађење на меч мешовитог дубла Шпанаца Ларе Арубарена Весино и Давида Мареро Сантана са Андреом Хлавачковом и Лукашем Куботом.

Пре меча у мешовитом дублу Арубарене и Марера са Хлавачковом и Куботом почеле су да стижу неуобичајено велике уплате на победу пара Хлавачкова/Кубот, па је кладионица "Пинакл спорт" суспендовала клађење на тај меч.

У опширном чланку Њујорк тајмс пише позивајући се на Марка Цветока, једног од шефова кладионице Пинакл спорт, да је око 13 сати пре него што је меч требало да почне суспендовано клађење на основу процена стручњака кладионице. Наиме, уплате су биле неуобичајено велике, а премије би биле веће и десет пута него што је то уобичајено, па је клађење на тај меч суспендовано.

Сумње су накнадно још више подгрејане кад се меч завршио заиста експресном победом пара Хлавачкова/Кубот са 6-0, 6-3 над Ларом Арубареном, која је 33. играчица, и Давидом Марером, који је 32. на листи дубл играча.

У изјавама после меча Арубарена и Мареро су одбацили било какве спекулације, а као један од разлога за слабију игру навели повреду колена Давида Марера.

Портпарол Међународне тениске федерације изјавио је да организација није обавештена о било каквим сумњивим активностима.

У изузетно опширном чланку наводи се још читав низ калкулација и спекулација уз позивање на бројне изворе, од полиције до аналитичара, и детаљно анализирају тактике, процене и анализе кладионичара, али се нигде не наводи пар занимљивих детаља који би можда допринели свим тим анализама.

Рецимо то да су Андреа Хлавачкова и Лукаш Кубот тренутно на листама дубл играча рангирани на 20. односно 7. месту, неупоредиво више од њихових супарника.

Агенција Бета је пренела да је Јединица за интегритет тениса (ТИУ) саслушала све играче који су на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну играли меч у мешовитом дублу који је привукао пажњу због наводних сумњивих уплата на једном сајту за клађење.

Кубот и Хлавачкова су рекли да их је Јединица за интегритет тениса испитала све о том мечу. Кубот је рекао новинарима да није приметио ништа неуобичајено.

"Дали смо 100 одсто у том мечу и верујем да су се и наши противници трудили 100 одсто", рекао је Кубот и додао да ниједан играч не би требало да буде именован без доказа о неправилностима. Мареро и Аруабарена одбацили су тврдње о намештању меча. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару