Симон: Многи су прижељкивали моју победу над Ђоковићем

Француски тенисер Жил Симон оценио је после елиминације са Отвореног првенства Аустралије од Новака Ђоковића да је одиграо добар меч, али да је српски тенисер био бољи ривал, упркос великом броју неизнуђених грешака и додао да је на крају заслужено победио.

"Није леп осећај када изгубите после скоро пет сати игре. Увек је лоше када изгубите после велике борбе и пет сетова. Било је много добрих ствари у мојој игри и меч је могао да оде у моју корист, али данас очигледно није било суђено", рекао је Симон.

Симон је поражен од Ђоковића у четвртом колу Аустралијан опена са 3:6, 7:6 (1), 4:6, 6:4, 3:6. Француз је рекао да су многи тенисери прижељкивали његову победу над првим тенисером света.

"Знам да је много играча желело да данас победим. Много играча би се боље осећало да је Ђоковић испао. То је сасвим нормално, јер је он најбољи тенисер света. Тешко је играти на начин као ја, али и као Новак. Сви имамо различите квалитете", рекао је Симон.

На питање новинара како је успео да намучи Ђоковића и освоји два сета против њега, Симон је рекао да увек има план, али да не жели много да прича о томе.

"Тачно сам знао шта радим, али вам нећу рећи план. Познајем га добро. Сви знамо ко је он и колико је тешко наћи прави ударац и решење у мечевима са њим. Знамо колико је тешко да се против њега осећамо бољим на терену. Данас је план функционисао. Забележио је много неизнуђених грешака, план је функционисао, што је добро за мене, не за њега, међутим, то опет није било довољно", рекао је Симон.

Упитан да ли ће свој план поделити са осталим тенисерима са тура, Француз је рекао да нема шта да дели.

"Ако неки играчи могу да схвате шта покушавам да учиним на терену против њега, то је добро за њих. Ако желе да играју једноставно и држе се својих квалитета, то је добар приступ. Многи играчи су и срећни када нису у истом делу жреба са њим, али то је и нормално, јер је он најбољи на свету".

Он је додао да Ђоковић констатно напредује.

"Ствар је у томе што он напредује, тако да морам и ја да напредујем. Моја данашња игра је била близу онога како сам желео да играм у прошлости, међутим, тада није био на овом нивоу и није био у потпуности спреман. Ја бих можда са данашњом игром добио меч у прошлости, али он је напредовао од тада и то ствара разлику", рекао је Симон.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару