Читај ми!

Ђоковић у осмини финала

Ђоковић - Сепи 3:0 (6:1; 7:5; 6:6 /8:6/) Најбољи тенисер света савладао је Италијана Андреаса Сепија са 3:0 у трећем колу Аустралијан опена. У осмини финала Новак Ђоковић играће са Французом Жилом Симон који је елиминисао Аргентинца Федерика Делбониса са 3:0.

Сигурном игром Новак Ђоковић је убедљиво са 6:1;7:5;6:6 /8:6/ у сетовима савладао Андреаса Сепија у њиховом дванаестом међусобном сусрету.

Најбиљи светски тенисер Новак Ђоковић је у меч ушао силовито и веч на старту освојио два брејка који су резултирали освајањем првог сета са 6:1.

У наставку меча Андреас Сепи је успевао да парира нашем тенисеру али је Ђоковић, без већих неизвесности, у финишу другог сета освојио брејк за 7:5 и 2:0 у сетовима.
У трећем сету Сепи је још више поправио своју игру па се ушло и у тај-брејк који је Ђоковић са 8:6 претворио у добијени сет, меч и пласманау осмину финала Аустралијан опена.

После меча Ђоковић је похвалио добру игру Сепија и укратко анализирао ток меча.

"Сепи је у другом и трећем сету играо одлично, сервирао је добро. То је била велика предност за њега, било ми је потребно време да почнем да читам његове сервисе. Играо је веома равно и дубоко...", рекао је Ђоковић после меча.

"Направио сам неколико грешака када сам водио са 4:2 у тај-брејку, Сепи је имао прилику да освоји сет. Био сам суочен с великим проблемима, али сам успео да одиграм неколико добрих волеја... Било је тако близу, један ударац, један поен ме је делио од четвртог сета, што ми уопште не би требало", рекао је Ђоковић. 

У осмини финала Новак Ђоковић ће играти са Французом Жилом Симон који је елиминисао Аргентинца Федерика Делбониса са 3:0.

Симон је 15 играч на АТП листи, а од десет досадашњих мечева са Новаком Ђоковићем домио је само један који су 2008 године играли у Марсељу. 

Ток меча: 

11.34 - Ђоковић узима два мини брејка противнику чиме са 8:6 осваја тај-брејк и добија трећи сет а тиме и меч провив Андреаса Сепија у трећем колу Аустралијан опена. 

11.29 - Сепи узвраћа мини брејком. 

11.26 - На другом сервису Сепија Ђоковић осваја мини брејк у тај-брејку. 

11.24 - Сепи је током трећег сета пружио удличан отпор и изборио тај-брејк. Сепи сервира први. 

11.14 - Дуел Ђоковића и Сепија је ушао у трећи сат игре. У трећем сету се понавља истаситуација као у другом где оба противника задржавају своје сервис гемове до самог неизвесног краја сета. Ђоковић сервира и изједначује на 5:5. 

10.52 - Нова шанса за Сепија који има две брејк лопте на почетку трећег сета, али Новак поново не дозвољава изненађење и осваја свој сервис гем за 2:2. 

10.39 - Андреас Сепи први на сервису у трећем сету и сигурно брани свој сервис за 1:0.  

10.36 - После равноправне борбе током другог сета Ђоковић успева да начини брејк у финишу и са 7:5 осваја и други сет. После сат и двадесетчетири минута игре Новак Ђоковић води са 2:0 у дуелу са Андреасом Сепијем. 

10.30 - Брејк за Новака у финишу другог сета! Сепи сервира, али не успева да сачува свој сервис и Ђоковић води са 6:5. Сервира за освајање другог сета.  

10.24 - Али и Новак рутински одговара са 5:5. После сат и 13 минута игре, Сепи сервира за останак у другом сету.

10.19 - Неупоредиво боља игра Андреаса Сепија у другом сету. Први пут у мечу Сепи успева да освоји свој сервис гем без изгубљеног поена и долази до 5:4. 

10.08 - Брејк шанса за Сепија који на 30:40 има једну брејк лопту. Новак ипак не дозвољава никаква изненађења. Изједначује а потом осваја свој сервис гем за 3:3. 

10.00 - Иако је Ђоковић појачао темпо на свом сервису, Сепи успева да узврати равноправном игром. Чак је имао и 40:40, али му Новак није пружио шансу за брејк, већ изједначује на 2:2. 

09.52 - Чини се да се Сепи полако враћа у меч јер је први пут успео да без већих проблема сачува свој сервис гем за 2:1. 

09.44 - Иако је опет био у великом проблему јер је Ђоковић имао две брејк лопте на његов сервис, Сепи успева да добије први гем за 1:0 у другом сету. Новак на сервису и муњевито изједначује на 1:1.

09.38 - Новак Ђоковић сервира и без изгубљеног поена осваја певи сет са 6:1. У другом сета први сервира Андреас Сепи.

09.36 - Сепи успева да сачува свој трећи сервис гем и облажи велику предност Ђоковића на 5:1. 

09.26 - Нова брејк шанса за Новака који на други сервис гем Сепија долази до две брејк лопте. Ђоковић користи другу и води са 4:0, да би потом рутински потврдио предност на 5:0. Сепи сервира за останак у првом сету.  

09.19 - На првом сервис гему Сепија Новак успева експресно да начини брејк за 2:0 на самом старту меча. Потом Новак рутински осигурава предност са 3:0. 

09.16 - Новак осваја свој сервис гем уз снажан отпор Сепија који је освојио три поена и у једном тренутку имао 40:40. 

09.11 - Завршено је загревање и почиње меч. Први на сервису Новак Ђоковић. 

09.00 - Очекује се почетак меча Новака Ђоковића и Андреаса Сепија у трећем колу Аустралијан опена. 

 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару