Ђоковић сезону из снова крунисао 11. трофејом!

Најбоља тениска сезона у опен (професионалној) ери окончана је како и доликује – победом и трофејом. Новак Ђоковић је по четврти пут узастопно освојио завршни турнир у Лондону, победивши Роџера Федерера са 6:3, 6:4.

Новак Ђоковић освојио је пети пут у каријери, а четврти пут узастопно, завршни АТП турнир пошто је О2 арени у Лондону победио Швајцарца Роџера Федерера са 2:0 у сетовима (6:3, 6:4).

То је био 44. дуел Ђоковића и Федерера и 22. победа првог играча света, чиме се, сасвим очигледно, изједначио са Швајцарцем.

Ђоковић је освојио пету титулу на завршном турниру и постао је први тенисер у историји који је тај турнир освајао четири пута узастопно. Федерер је рекордер са шест трофеја на завршном турниру.

Обојица тенисера у прва два гема првог сета нису искористили брејк лопте и нешто стегнутије ударце ривала, али је у трећем гему Ђоковић успео да одузме сервис Федереру и после освојеног гема на свој сервис повео је са 3:1.

Тенисери су након тога заређали са освајањем гемова на свој сервис, али је Ђоковић у деветом гему поново одузео сервис Федереру, искористивши другу брејк, односно сет-лопту.

Швајцарски тенисер је имао великих проблема са неизнуђеним грешкама, посебно онима из бекхенда, и никако није успевао да одговори на ритам који је наметнуо Ђоковић. Мало се поправио у том сегменту у наставку, али не и довољно.

У другом сету тенисери су освајали гемове на свој сервис, а први рекет света је у осмом гему имао три везане брејк лопте, али је Федерер сјајним сервисима и са неколико врхунских удараца успео да се извуче и поравна резултат.

Ђоковић је наредни гем освојио без изгубљеног поена за вођство од 5:4, а затим је одузео сервис Федереру, након што је Швајцарац направио двоструку сервис грешку у последњем поену.

Први тенисер света је тако после сат и 20 минута освојио 11. титулу у 2015. години.

Како је текао меч:

20.31 – Двоструком сервис грешком Роџер Федерер предаје победу у мечу Новаку Ђоковићу – 6:4. 

20.25 – Три брејк-лопте је имао Ђоковић и, сасвим јасно, прилику да потпуно преломи меч на своју страну. Међутим, Роџер Федерер је успео да се измигољи и онда са неколико сјајних сервиса и удараца освоји гем (4:4).

20.20 – Све бољи тенис гледамо у О2 арени у Њујорку, са неким истински спектакуларним поенима. Оба тенисера успевају да очувају сервисе и, чини се, други сет полако улази у неизвесну завршницу.

19.58 – Ђоковић добро почиње и други сет и осваја свој трећи узастопни гем. 

19.52 – Нови брејк Новака Ђоковића доноси српском играчу и освајање првог сета (6:3). Федерер има више директних поена, али и много више грешака – посебно из вечерас врло слабог бекхенда. 

19.41 – Било је тешко у шестом гему, Федерер је био близу брејка, али је онда нешто лошијом селекцијом ударца и новом грешком испустио гем. Ђоковић одржава предност – 4:2.  

19.26 – Четврт сата игре, четврта неизнуђена грешка Федерера и први брејк за Новака Ђоковића. Сјајан старт најбољег светског тенисера!

19.22 – Новак Ђоковић, са подједнаком тешкоћом и спасеном брејк-лоптом, осваја први гем на свој сервис. 

19.17 Имао је прилику Новак Ђоковић да "отргне" брејк Швајцарцу већ на самом старту дуела, али то је спречило неколико његових грешака, али и сјајних потеза Роџера Федерера.

19.13 – Меч је почео...

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару