Читај ми!

Новак надиграо Рафу за ново финале Лондона

Ђоковић – Надал 2:0 (6:3, 6:3). Новак Ђоковић лакше него што се очекивало сломио отпор Рафаела Надала и пласирао се у финале завршног турнира у Лондону. Може се рећи да је изостао спектакл и неизвесност који су красили мечеве ова два тенисера. У другом полуфиналу од 21.00 играју Швајцарци Роџер Федерер и Стен Вавринка, пренос је на нашем Другом програму.

Новак наставља поход на пету титулу на завршном турниру, а четврту заредом. Деловало је као да је са пола снаге играо против Надала, ипак довољно да се сломи отпор Шпанца, да је лако изашао на крај са Шпанца. Довољан је податак да Рафа није забележио ниједну брејк шансу у целом мечу, тачније није озбиљније запретио. Овом победом Ђоковић је изједначио у међусобном скору – 23:23.

Новак је од самог старта наметнуо свој стил игре. Диктирао је темпо и није дозволио противнику ни да се понада да може нешто више да уради у овом мечу. Ђоковић долази до раног брејка, а потом и до предности од 3:0. Потом је наш тенисер успорио темпо и рутински привео сет крају до коначних 6:3 у првом сету.

Сличан сценарио виђен је и у другом сету, овог пута новак је пропустио да у првом гему дође до брејка предности. Пропуштено је надокнадио у трећем гему, када је искористио трећу брејк шансу у овом сету. Новак је настави са сигурним сервисима и лагано привео меч крају искористивши прву меч-лопту на сервис противника, за 6:3 и у другом сету.

Ток меча:

16.35 – До прве меч-лопте Новак је дошао на сервис Надала после 78 минута игре. Користи је и решева меч у своју корист, за 6:3 и у другом сету.

16.12 – Нови сервис Шпанца и нови протисак нашег аса. Овог пута Новак осваја две везане брејк шансе, користи другу и долази до брејка.

15.58 – Други сет сервисом је отворио Надал. Наш ас је напао и дошао до прве брејк шансе у другом сету. Шпанац успева да се извуче и добије уводни гем другог сета.

15.48 – У наставку наш ас се концентрисао на свој сервис. Чувао је брејк предности и лагано привео сет крају – 6:3. Сет је трајао 34 минута.

15.22 – Новак је освојио свој уводни сервис, па је одмах напао Надала и одузео му сервис без изгубљеног поена, 2:0 

15.15 – Почео је меч између Ђоковића и Надала.

15.06 – На подбацивању новчића више среће је имао Новак и изабрао је да први сервира.

15.03 – Играчи излазе на терен. После загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару