Читај ми!

"Новак експрес" шпарта Лондоном, савладан Нишикори

Ђоковић – Нишикори 2:0 (6:1, 6:1). Новак Ђоковић је забележио тријумф на старту завршног Мастерса у Лондону. Савладан је солидни Јапанац Кеи Нишикори експресно, за само 64 минута игре.

Новак је оправдао улогу фаворита на старту турнира у Лондону. Без икаквих проблема је надиграо Јапанца, који није имао решења за игру нашег тенисера. Од самог старта, Ђоковић је контролисао резултат. Лагано је освајао своје сервисе и константно претио на противников сервис. То је унело додатну несигурност код противника, који је све више грешио и тиме олакшао посао нашем асу. Нешто већи отпор Нишикори је пружио у другом сету, ипак недовољно да се озбиљније запрети најбољем. Довољан је податак да Јапанац није освојио брејк лопту у целом мечу.

Доминација светског броја један почела је од првог поена. После лагано освојеног сервиса напао је и освојио сервис противника и на самом старту дао до знања Јапанцу да у овом мечу нема места изненађењу. Новак је противнику дозволио да у сету освоји само један гем, а и у том гему наш ас је имао брејк лопту. С друге стране, Нишикори је освојио само три поена на сервис нашег аса у целом сету.

Новак је наставио у истом стилу. На самом старту другог сета је одузео сервис противнику што је додатно сломило противника, који је на све начине покушавао да се врати у меч. Међутим, Ђоковић му то није дозволио. Наставио је да меље противника. Након што је стигао до два брејка предности, рутински је привео меч крају за коначних 6:1 и у другом сету.

Ток меча:

14.26 - Након тријумфа против Нишикорија, Новаку је уручен трофеј за најбољег тенисера године.

14.23 - На сервис противника наш ас осваја прву меч лопту. Користи је за коначних 6:1 и у другом сету.

16.15 - Наш тенисер поново напада сервис Јапанца, користи једину брејк лопту и стиже до два брејка предности у другом сету, 4:1.

16.00 - Новак осваја свој сервис и тако потврђује брејк, 2:0.

15.54 - На старту другог сета, Ђоковић осваја две везане брејк шансе. Користи другу и долази до раног брејка.

15.48 - Новак лагано осваја свој сервис и добија први сет резултатом 6:1. Први сет је трајао 31 минут.

15.46 - Новак наставља да константно притиска сервис противника и по други пут у сету успева да му одузме сервис, 5:1.

15.39 - Нови сервис Јапанца и нова брејк лопта за Новака. Нишикори стиже до изједначења, а затим и до гем лопте, коју користи и смањује предност на 3:1.  

15.29 - Новак лагано осваја сервис и успева да потврди брејк.

15.27 - После лагано освојеног уводног гема, наш ас је напао сервис противника. Новак долази до 15:40 и две везане брејк лопте. Међутим, Јапанац стиже до изједначења. Уследило је ново изједначење након предности за противника. Наш тенисер осваја и трећу брејк шансу у овом гему. Користи је и долази до раног брејка – 2:0.

15.15 - Почео је меч.

15.10 - На подбацивању новчића више среће је имао Ђоковић и одлучио је да он први сервира.

15.08 - Минут ћутања за пострадале у терористичком нападу у Паризу.

15.05 - Играчи излазе на терен. Након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару