Читај ми!

Новак наставља поход у Паризу, елиминисан и Бердих

Ђоковић - Бердих 2:0 (7:6 /7:3/, 7:6 /10:8/). Новак Ђоковић је савладао још једну препреку на путу ка трећој везаној титули на Мастерсу у Паризу. Наш ас је после велике борбе савладао Чеха Томаша Бердиха. Меч је трајао два сата и девет минута. Ђоковић ће у борби за финале играти са бољим из дуела у коме се састају Вавринка и Надал.

Новак је по трећи пут ове сезоне надиграо Бердиха. За разлику од предгодна два овогодишња дуела, овог пута Новак није дозволио губитак сервиса, иако је противник имао по сет лопту у оба сету. Наш тенисер је одиграо на солидном нивоу, успео да неутралише сервис противника и стигне до заслуженог тријумфа, а кључ победе била је боља концентрација у одлучујућим моментима оба сета.

Изједначена игра у првом сету. Оба тенисера успела су да сачувају своје сервисе до тај-брејка. Довољан је податак да су противнику дозволили само по једну брејк шансу. Новак је своју пропустио у трећем гему, а Бердих у дванаестом.

У тај-брејку Новак је имао више концентрације, брзо је уз два мини-брејка дошао до предности од 4:1, потом је рутински привео крају овај период игре за коначних 7:3 у тај-брејку.

Слична слика и у другом сету. Тенисери су чували свој сервис и вребали прилику да запрете на противников. Међутим, ту шансу нису дочекали, па је и други сет решен у тај-брејку. Велика драм у тај-брејку, први је до сет лопте дошао Бердих, међутим Новак успева да се одбрани, а потом и да искористи трећу меч лопту и то на сервис Бердиха, 10:8 у тај-брејку.

Ток меча:

22.25 - Тај-брејк: Први је до мини-брејка стигао Бердих, наш тенисер успева да узврат и два пута одузме сервис противнику, 2:1. Чех успева врати мини-брејк, и стигне до изједначења 3:3. Наш тенисер поново долази до предности, али противник успева да врати и овај мини-брејк, а потом стиже до изједначења 5:5. а потом и до сет лопте. Новак је сигуран, изједначење, 6:6. Међутим, Чех осваја мини-брејк и сада има сет лопту на свој сервис. Ђоковић успева да врати мини-брејк, 7:7. Наш тенисер поново одузима сервис противнику и сада он има сервис за победу. Наш ас шаље лопту у аут, 8:8. Ђоковић потом долази до нове меч лопте, овог пута на сервис противника. Новак долази до предности у поену, али грешка линијског судије и поен се понавља. Ђоковић користи меч лопту за коначних 10:8 у тај-брејку. 

22.18 - Без брејк шанси у другом сету, па је и он решен у тај брејку.

21.45 - Изједначена борба у другом сету, без брејка у првих шест гемова.

21.22 - Тај брејк: Новак први долази до мини-брејка и то два везана и води са 4:1. Бердих успева да врати један. Након још једног мини-брејка Ђоковић има четири везане сет лопте. Прву на сервис противника није искористио. Другу на свој сервис користи за 7:3 у тај-брејку.

21.14 - У дванаестом гему запретио је Бердих стигао до сет лопте на сервис Новака, који успева да се извуче и уведе сет у тај-брејк.

21.10 - Уследио је мирнији период игре у коме су тенисери успевали да сачувају своје сервисе. 

20.32 - Први је запретио Новак. На сервис противника долази до прве брејк шансе на мечу. Бердих успева да се одбрани, а потом и освоји гем. 

20.26 - Оба тенисера освојила своје уводне сервис гемове.

20.20 - Почео је меч између Ђоковића и Бердиха

20.12 - На подбацивању новчића више среће је имао Бердих и изабрао је да он први сервира.

20.10 - Играчи су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи