Читај ми!

Новак преслишао Надала за шести трофеј у Пекингу

Ђоковић – Надал 2:0 (6:2, 6:2). Новак је савладао великог ривала и освојио шесту титулу у Пекингу. Надиграо је Шпанца Рафаела Надала у два сета. Новак је на овом турниру изгубио само 18 гемова у пет мечева, просечно тек нешто више од три по мечу. Податак који потврђује апсолутну доминацију на овом турниру.

Спектакл у Пекингу припао је нашем асу. Публика је уживала у „немогућим" потезима пре свега нашег тенисера. Новак Ђоковић је од самог старта преузео контролу игре у своју руке. Диктирао је темпо, доминирао против Шпанца. На самом старту меча направио је брејк и тиме ставио до знања противнику ко је лидер. Надал је само на тренутке успевао да парира Новаку, али то није било довољно да озбиљније запрети. Меч је трајао 90 минута.

На самом старту Ђоковић је одузео сервис Надалу, потом је мирно водио меч да би у седмом гему поново напао и дошао до два брејка предности. Потом гемом без изгубљеног поена осваја свој сервис за први сет, 6:2.

У другом сету након два одиграна гема, и при вођству нашег аса од 0:30 на Надалов сервис, Шпанац је тражио медицинску помоћ због бола у стопалу десне ноге. После указане помоћи меч је настављен, а Новак је био неумољив и долази до брејка предности. Наставио је наш ас са доминацијом. Одузима и наредни сервис противника и води са 4:1. Затим Новак рутински приводи сет крају - 6:2 и у другом сету.

Ток меча:

15.16 - Крај меча. Новак без већих проблема осваја свој сервис за коначних 6:2 у другом сету.

15.00 - Нови проблеми за Надала на његов сервис, наш ас долази до 0:30. Снажним сервисима противник успева да се извуче, 30:30. Међутим, Новак долази до нове брејк шансе, користи је и понов има два брејка предности - 4:1.

14.51 - Новак осваја две везане брејк шансе, 15:40. Користи другу и долази до брејка у другом сету, 2:1.

14.49 - После указане помоћи меч је настављен.

14.43 - Због бола у зглобу десне ноге Надал је морао да прекине трећи гем другог сета и затражи помоћ лекара. Прекид је дошао при резултату 0:30. 

14.27 - Новак осваја свој сервис без изгубљеног поена и добија први сет са 6:2.

14.24 - У наредном гему наш тенисер користи другу брејк лопту и поново одузима сервис противнику - 5:2.

14.15 - У петом гему напао је Надал. На сервис нашег тенисера осваја две везане брејк шансе. Новак успева да се одбрани, потом везује још два поена и осваја гем. 

13.50 - Фантастичан старт нашег тенисера, Ђоковић одмах одузима Надалу сервис и води са 1:0.

13.45 - Почео финални меч турнира у Пекингу. Надал први на сервису.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару