Читај ми!

Ђоковић: Када маштате, границе не постоје

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић сматра да се налази на врхунцу своје каријере и поручује да жели да на истом нивоу остане бар још неколико година.

"Навешћу познати цитат да границе постоје само у вашој глави и да, када употребите машту, нема граница. Ја сам у тенису остварио све о чему сам сањао, постао број један, освојио Вимблдон, али сада желим да свој врхунац развучем на још неколико година. Ако задржим исти приступ, мислим да могу још неколико година да играм на овом нивоу", изјавио је Ђоковић на конференцији за медије у Београду.

Он је додао да ће до краја 2015. године, упркос чињеници да више нема гренд слемова и да је обезбедио прво место, играти са истом страшћу.

"Гренд слемови јесу најважнији, али не можемо само да живимо од њих. До краја године имамо још два мастерса, па финале у Лондону, али суштина је да не играм тенис само због победа, већ зато што га волим и што у мени буди најпозитивније емоције. Тај спорт је једна од мојих највећих љубави, волим осећај такмичења, тај моменат кад изађем на терен, невезано да ли је гренд слем или Пекинг. Ценим и поштујем тенис и мој приступ се не мења у зависности од терена", истакао је Ђоковић.

Према његовим речима, не постоји магична формула за припрему најважнијих мечева.

"Припрема за финале гренд слема је посебна, али техничке ствари су исте, исти ритуал, исти опоравак. Једино што има више емоција, више у глави замишљате како би меч могао да се одвија. Мој тим и ја разговарамо о психичком моменту јер ниједно финале није исто. Комуницирамо током меча, више погледом него речима, тражим подршку, да видим да су уз мене, али знам да посао на терену морам да обавим сам", поручио је Ђоковић и признао да понекад није поносан на своје реакције на терену, посебно кад сломи рекет јер зна да га гледају деца, а то није права порука.

Ђоковић је ове сезоне освојио три гренд слема (Аустралијан опен, Вимблдон и Ју-Ес опен) и играо у финалу Ролан Гароса.

До краја 2015. године, наступиће у Пекингу, Шангају, Паризу и завршном АТП финалу у Лондону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару