Ђоковић против Вита Коприве у првом колу Вимблдона

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће у првом колу Вимблдона против чешког тенисера Вита Коприве, одлучено је жребом у Лондону. Пре евентуалног финала неће се срести са Карлосом Алкаразом, Јаником Синером и Данилом Медведевом.

Иако још није званично потврдио да ће учествовати на овогодишњем Вимблдону, Новак Ђоковић увелико тренира у Лондону након повреде и операције колена. У више наврата је истакао да све тече по плану и очекује се да ће 19. пут у каријери заиграти на вимблдонској трави.

Имe најбољег тенисера свих времена, који је други носилац у Лондону, нашло се на жребу којим је одлучено да ће у првом колу играти против Вита Коприве. Чех је 123. играч света и никада није био међу најбољих 100. У Лондону ће тек други пут играти у главном жребу гренд слема.

Српског тенисера у другој рунди чека бољи из дуела Шпанца Мороа Кањаса и Џејкоба Фернлија из Велике Британије.

Први носилац на Новаковом путу требало би да буде Аргентинац Томас Мартин Ечевери у трећем колу.

У осмини финала би му противник био Холгер Руне или Карен Хачанов, док би се у четвртфиналу највероватније састао са Хубертом Хуркачем, којег је прошле године победио на Вимблдону са 3:1 у сетовима.

У пројектованом полуфиналу Вимблдона Ђоковић би играо са Александером Зверевом из Немачке, мада би могао да га сачека и Рус Андреј Рубљов.

Са браниоцем титуле у Лондону Карлосом Алкаразом или првим играчем света Јаником Синером Ђоковић неће моћи да се сретне пре финала. На супротној половини жреба је и Рус Данил Медведев, тренутно пети на АТП листи.

Вимблдон почиње 1. јула, а титулу брани шпански тенисер Карлос Алкараз, пошто је у финалу прошле године савладао Ђоковића.

Уколико би играо на Вимблдону ове године, Ђоковић би 19. пут учествовао на најпрестижнијем тениском турниру. Освојио је укупно седам титула на лондонској трави. Последњих пет година је стигао до финала и изгубио само 2023. од Алкараза.

Србија са још тројицом представника у Лондону

Поред Новака Ђоковића, Србију ће на Вимблдону представљати Душан Лајовић, Миомир Кецмановић и Ласло Ђере.

Душан Лајовић ће у првој рунди играти против Бугарина Григора Димитрова, а Миомир Кецмановић против Индијца Сумита Нагала.

Ако савлада Нагала, Кецмановића ће у другој рунди највероватније чекати дуел са Талоном Грикспором из Холандије.

Ласло Ђере ће у првом колу играти против Луке Пуја из Француске.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару