Читај ми!

Јелена у финалу Гвангџуа против Алертове

Српска тенисерка Јелена Јанковић савладала је Јанину Викмајер са 2:1 (6:3,2:6,7:5) и пласирала се у финале турнира у Гвангџуу. У финалу наша тенисерка ће играти са победницом из другог полуфинала Чехињом Денисом Алертовом, која је савладала Сару Ерани са 2:0.

Јелена Јанковић је, после драматичне завршнице меча, успела да се пласира у финале турнира у Гвангџуу. 

Јелена Јанковић је у меч ушла веома сигурно, готово рутински добила први сет да би и у другом стартовала са брејком. А онда долази до драматичног преокрета у коме губи чак четири сервис гема и Јанина Викмајер изједначује на 1:1.

У трећи, одлучујући сет Јелена улази са одмах освојеним брејком, али се ток меча поново максимално закомпликовао да би у завршницу сета ривалке ушле са 5:5. У финишу Јелена је имала више концетрације, вештине и упорности да освоји пласман у финале турнира у Гвангџуу.

У финалу наша тенисерка ће играти са Чехињом Денисом Алертовом, која је у другом полуфиналу победила Италијанку Сару Ерани са 2:0.

Јелена Јанковић са Денисом Алертовом још није играла.

Јанковићева у Гвангжуу игра за своју 14. титулу у каријери у синглу. 

Ток првог полуфинала: 

12.30 - Јелена Јанковић добија драматичну завршницу меча. На сервис Јанковићеве, Викмајерова стиже до две брејк лопте али не успева да их реализије јер Јелена сигурном игром опет везује пет поена за 7:5 и учешће у финалу турнира.  

12.24 - Брејк за Јанковићеву у финишу меча. Викмајерова сервира сигурно и убедљиво стиже до 40:0, али Јелена чини преокрет, осваја пет поена заредом за нови брејк и води са 6:5 и сервира за меч.

12.16 - Јелена сервира за останак у мечу при резултату 5:4 за Викмајерову и успева да изједначи на 5:5. 

12.07 - Викмајерова враћа брејк и изједначује на 4:4. 

12.00 - Чини се да је средина трећег сета пресудни део меча. При резултату 3:2 за Јелену, која сервира, Викмајерова у три наврата осваја брејк шансу, али је не реализује да дође до рибрејка и изједначења, већ наша тенисерка потврђује сервис гем за 4:2. 

11.35 - Брејк за Јелену на старту трећег, одлучујућег сета у мечу. Сервира, потврђује предност и води са 2:0. 

11.27 - Јелена губи и трећи сервис, а Викмајерова са 6:2 изједначује на 1:1 у сетовима. У трећем, одлучујућем сету, прва сервира Викмајерова.

11.15 - Нови брејк за Викмајерову! Јелена губи и свој други сервис, а Викмајерова стиже до предности од 4:2 у другом сету. 

11.10 - Викмајерова вратила брејк! Јелена не успева да одбрани свиј сервис и противница враћа брејк. Можда је ово одлучујући моменат меча. 

11.04 - Јеленин нови брејк у другом сету! Већ на старту другог сета наша тенисерка успева да оствари предност одузевши њен други сервис. Јанковићева води са 2:1 и сервира да потврди предност. 

10.55 - Већ на старту другог сета проблеми за Викмајерову, која сервира прва. Јелена одмах долази до предности од 0:30, али супарница успева да изједначи, а потом и сачува свој сервис за 1:0.

10.49 -Јанковићева осваја први сет. Јелена сервира сигурно, осваја свој сервис и потврдивши вођство осваја први сет са 6:3.

10.35 - Брејк за Јанковићеву! Јеледа осваја и другу брејк шансу, коју успешно користи за 4:2, а потом освајањем свог сервиса потврђује предност са 5:2 .

10.30 - Полуфинални дуел Јелене Јанковић и Јанине Викмајер је почео равноправном игром у којој обе играчице успевају да задрже своје сервисе.Средином сета на 3:2 Јелена осваја прилику за брејк. Има две брејк шансе али не успева да их искористи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару