Читај ми!

Србија против Казахстана у 1. колу

Тениска репрезентација Србије играће против Казахстана у 1. колу Светске групе Дејвис купа, одлучено је јутрос жребом у Сантјагу. Тај меч, у којем је Србија домаћин, играће се од 4. до 6. марта 2016. године. Обрадовић опрезан, тенисери задовољни жребом.

Први пут у историји Казахстан се такмичио у Светској групи 2011. године, а ове сезоне испали су у четвртфиналу од Аустралије.

Најбоље рангирани казахстански тенисер је Михаил Кукушкин, тренутно 48. на свету, који је недавно на УС опену изненадио Григора Димитрова и у пет сетова испао од Марина Чилића.

Осим њега, у Топ 100 Казахстан нема више играча - Александр Недовјесов 114. је на планети, а Андреј Голубјев заузима 154. место.

Уколико "прескоче" Казахстанце најбољи српски тенисери ће се у четвртфиналу састати са победником дуела Велика Британија - Јапан. Четвртфинале је на програму од 15. до 17. јула наредне године.

Селектор мушке тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да је Казахстан озбиљан противник и да је добро што ће се тај дуел првог кола Светске групе Дејвис купа играти у Србији.

"Казахстан је врло озбилљан противник, уз (Михаила) Кукушкина и (Андреја) Голубјева имају стабилан тим који се већ неколико година налази у Светској групи. Прво коло је увек психолошки много тешко и добро је што играмо код куће. Далеко је март, желим и верујем да ће сви наши играчи бити здрави и када дође време за то изабраћу оне који су спремни и који буду у могућности да играју", рекао је Обрадовић.

Он је навео да ће Дејвис куп тим Србије у договору са ТСС одлучити где и на којој подлози ће се играти дуел са Казахстаном.

"Ако победимо Казахстан у четвртфиналу нас чека победник меча Велика Британија - Јапан. Уколико то буду Британци ми смо домаћини, а ако победи Јапан гостујемо, али у овом тренутку је далеко да се о томе прича. Свих 16 тимова у Светској групи су пођеднако јаки, не зна се ко је од кога бољи. Британија са Марејем и Јапан са Нишикоријем су селекције које да би победио мораш да играш најбоље са најбољим тимом", навео је селектор.

Виктор Троицки рекао је да је задовољан жребом.

"Мислим да нам жреб одговара и срећа је што ћемо играти прво коло пред домаћом публиком. Самим тим бирамо подлогу и то нам много значи. Има још времена до меча, али се надам да ћемо сви играти", рекао је 22. играч света Троицки.

Ненад Зимоњић оценио је да ће Србија против Казахстана бити фаворит у мечу дублова, али и у другом синглу и да верује у пролаз у четвртфинале.

"Мислим да је добар жреб јер играмо против Казахстана код куће. Имају изузетног играча Кукушкина који може да победи било кога, одличан је играч. Имао сам прилике да играм у дублу и против Кукушкина и против Голубјева али никада против њих двојице као тима, знам шта могу да очекујем. Верујем у нашу победу у првом колу", рекао је 11. дубл играч света Зимоњић.

Такође и спрски репрезентативац Душан Лајовић верује да његова екипа има добре шансе да прође у четвртфинале ако буде играла у најјачем сатаву.

"Жреб је добар за нас, играмо код куће и најбитније је било да добијемо екипу против које можемо да играмо пред домаћом публиком јер и нама и публици то значи. Надам добром првом колу и ако наш тим буде у најјачем саставу мислим да имамо јако добре шансе да прођемо даље", рекао је 86. тенисер света Лајовић.

Парови 1. кола Светске групе Дејвис купа су:

Велика - Британија - Јапан
Србија - Казахстан
Италија - Швајцарска
Пољска - Аргентина
Француска - Канада
Немачка - Чешка
Аустралија - С А Д и
Белгија - Хрватска

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару