Читај ми!

Ђоковић отворио трећу "Другаријаду" на Златибору

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је на Златибору да срећа није срећа ако немате с ким да је поделите, отварајући трећу по реду "Другаријаду", дечји камп пријатељства који се ове године одржава од 22. до 27. септембра.

Као оснивач и председник Фондације "Новак Ђоковић", традиционалног организатора кампа пријатељства, он је пожелео добродошлицу малим гостима – основцима из околине Ваљева, Лучана, Владимираца и Мачката.

Ђоковић се осврнуо на значај пријатељства и истакао да се прави успех једног човека мери бројем његових пријатеља.

"Срећа није срећа ако немате с ким да је поделите, а победа није права победа уколико нисте уживали у игри и поштовали своје противнике. Због тога сам срећан и поносан што и ове године имамо прилику да угостимо наше основце и да кроз игру, овладавање новим вештинама, креативне радионице и излете, учимо о другарству, фер-плеју и значају заједништва", изјавио је Ђоковић и искористио прилику да се још једном захвали Фондацији принцезе Шарлин од Монака, партнером овогодишње "Другаријаде".

Камп пријатељства на Златибору окупио је више од 85 ђака узраста од седам до 10 година, из економски неразвијених општина, у којима Фондација "Новак Ђоковић" већ спроводи пројекат "Школице живота – заједно за детињство".

Директорка Фондације, Јелена Ђоковић, такође је поздравила све госте "Другаријаде" и подсетила на мото ове манифестације, који гласи: "Ми се не такмичимо, већ заједнички решавамо задатке, не освајамо, већ делимо да би сви били срећни. Нама није важно ко је ко и одакле долази. Ми се радујемо када смо заједно. Срећемо се да бисмо имали другаре свуда по Србији“.

"Протеклих неколико недеља пажљиво смо планирали активности '„Другаријаде'“, тако да буду забавне и едукативне, и да остану у лепом сећању свим малишанима. С разлогом смо на Златибору, како бисмо се вратили у природу и природи. Поносни смо што имамо прилику да упознамо нове и сјајне другаре, какви су наши гости", истакла је Јелена Ђоковић.

После свечаног отварања, први дан "„Другаријаде“" протекао је у заједничком упознавању, обиласку Златибора, играма за опуштање, кругу пријатељства и активностима са извиђачима.

У наредна четири дана гости кампа пријатељства биће смештени у одмаралишту „"Сунчев брег“", где ће за њих свакодневно бити организовани излети, предавања, креативне радионице, маскенбали и друге забавне, али и едукативне активности.

Камп пријатељства први пут је организован 2013. године под слоганом „"Другарство без граница"“, а са циљем промоције пријатељства, фер-плеја, разумевања и прихватања различитости, промоције здраве исхране, тимског духа и развоја еколошке свести.

Ове године организован је уз помоћ и подршку Фондације принцезе Шарлин од Монака, затим Општине Чајетина, "Александра МН", "Лавиринта", "Нутрибулета", "Еуцерина".…

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару