Серена против Венус у четвртфиналу

Прва тенисерка света Серен Вилијамс одиграла је свој најбољи меч на овогодишњем Ју-Ес Опену и у два сета победила Медисон Киз, 6:3, 6:3, и тако заказала четвртфинални дуел са својом сестром Венус. Серена Вилијамс је прва носитељка, а јутрос јој је требало само 68. минута да елиминише земљакињу из САД, која је била 19. на листи носилаца. Венус Вилијамс је 23.

Серена је тренутно актуелни шампион сва четири гренд слем турнира, а ако победи на овогодишњем Ју-Ес Опену, постаће прва тенисерка која је освојила сва четири гренд слема у години још од Штефи Граф 1988.

На питање новинара зашто је прошло толико времена а да још нико није освојио "прави гренд слем", Серена је направила драмску паузу, осмехнула се и рекла: "Не знам зашто ми је требало толико дуго".

На том путу је чека старија сестра Венус. Ово ће бити њихов 27 међусобни дуел током дугачких и успешних каријера. Серна води са 15:11 у победама, укључујући и 8:5 на гренд слемовима. На Ју-Ес Опену обе имају по две победе, од чега Венус у финалу 2001. а Серена у финалу 2002. године.

Венус је са 35 година најстарија такмичарка на турниру, а на терену је у осмини финала провела још мање времена од своје сестре, пошто је за само 50 минута савладала 19-годишњу квалификанткињу Анет Контавејт, 6:2, 6:1.

Старија сестра зна шта је чека у следећем мечу.

"Шта друго може да се ради осим покушавања да се освоје поени и наде да неће погодити ас", рекла је Венус, која је на претходна три Ју-Ес Опена испадала у трећем колу.

Њихова мајка Орасен Принс рекла је да неће гледати четвртфинале.

У другом четвртфиналу противнице ће бити Кристина Младеновић из Француске и Италијанка Роберта Винчи.

Младеновић је пласман међу осам најбољих на УС Опену изборила победом против Јекатерине Макарове из Русије са 7:6 (7-2), 4:6, 6:1, док је Винчијевој Канађанка Јуџини Бушар предала меч без борбе због повреде. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару