Читај ми!

Ђоковић: Спреман дочекујем турнир у Њујорку

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поручио је да, упркос поразима у два последња финала, у Монтреалу и Синсинатију, спреман дочекује турнир у Њујорку. Најбоље рангирани тенисер света Новак Ђоковић у првом колу последњег гренд слема у сезони Ју-Ес опена састаће се са Бразилцем Жоаом Соузом око 20.30.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић био је изузетно добро расположен протеклих дана у Њујорку током тренинга, бројних манифестација на којима је учествовао, као и на традиционалном "дечјем дану", где је придобио опште симпатије сјајно забављајући публику уочи почетка Ју-Ес опена.

Између осталог, уз реповање, акробатски плес и атрактиван тенис и са најмлађим посетиоцима, публици је демонстрирао и како деконцентрисати противника. Модел за демонстрацију био је Рафаел Надал, који и управо давао интервију. Ноле је узео маскоту Микија Мауса, пришао иза камере и демонстрирао како је лако насмејати и озбиљне играче.

У бројним интервјуима медијима пред почетак турнира, Ђоковић је истакао да је сада физички спремнији него 2011, када је освојио три гренд слем турнира.

"Спреман дочекујем турнир. Одиграо сам много мечева уочи доласка у Њујорк, мислим чак 14 у синглу и дублу. Добио сам оно што сам желео, да се што више навикнем на бетон. У Монтреалу сам генерално играо добро, имао сам шансе у финалу против Марија. Много више проблема било је у Синсинатију. Мучио сам се и у одлучујућем дуелу против Федерера, нисам имао много шанси. Ипак, очекујем да ћу овде бити најбољи", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао и да је, по њему, Федерер увек у најужем кругу кандидата за трофеј, али да је на њему да, уколико дође до новог дуела, нађе одговор на његову игру.

"Увек сам играо добро у Њујорку, имам титулу и четири финала иза себе. Нема ниједан разлог да сада буде другачије. Било би лепо да освојим трећи гренд слем трофеј у сезони", рекао је Ђоковић.

Најбоље рангирани тенисер света Новак Ђоковић у првом колу последњег гренд слема у сезони Ју-Ес опена састаће се са Бразилцем Жоаом Соузом, одређено је жребом у Њујорку.

Уколико победи, Ђоковић ће се у другом колу састати са бољим из дуела између Канађанина Васека Поспишила и Аустријанца Адријана Хајдер-Маурера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару