Читај ми!

Новак без "златног" мастерса, Федерер је краљ Синсинатија

У финалу Мастерса у Синсинатију, Роџер Федерер је савладао Новака Ђоковића са 2:0 (7:6, 6:3). Синсинати остаје једини турнир из мастерс серије који недостаје Ђоковићу. Пети покушај за Ђоковића прошао је као и претходни – без освојеног сета. Федерерова седма титула на овом турниру у исто толико финала.

Новак Ђоковић није успео, из петог покушаја, да освоји титулу у Синсинатију. Једина титула са турнира мастерс серије која недостаје српском тенисеру, измакла је и овај пут, пошто је од њега у финалу био бољи Роџер Федерер са 2:0 (7:6, 6:3).

Федерер је био много бољи ривал на терену у првом сету, што илуструје и податак да је на крају имао 20 директних поена у односу на девет, колико је имао српски тенисер.

Прва два гема тенисери су добили релативно лако, а са првим проблемима Ђоковић се суочио већ у трећем гему када је спасавао три брејк лопте, а потом још једну у петом гему. До краја сета није било брејкова, али је Швајцарац био тај који је био агресивнији и који је диктирао темпо, не дозволивши Ђоковићу да освоји више од два поена на његов сервис.

Победник првог сета решен је у тај-брејку, где је Федерер само потврдио бољу игру добивши тај део игре са убедљивих 7:1.

Онако како је завршио први, тако је Федерер почео и други сет – силовито. Ипак, помогао му је и Ђоковић, пошто је у другом гему направио чак три дупле сервис грешке и тако, практично, поклонио гем Швајцарцу.

После само неколико минута игре, на семафору је писало 3:0 за Федерера, а великих узбуђења није било све до шестог гема. У том шестом гему, Швајцарац је могао да заврши посао, имао је три брејк лопте, али је Ђоковић успео да се одбрани. До краја сета није било брејкова, Федерер је сачувао стечену предност и освојио титулу у Синсинатију.

Било је ово Ђоковићево пето финале на турниру у америчкој држави Охајо и пети пораз, па је Синсинати до даљег остао неосвојив за српског тенисера.

Први тенисер света није успео да стигне до такозваног "златног" мастерса, пошто ни из петог покушаја није освојио титулу у Синсинатију, једину из мастерс серије која му недостаје.

С друге стране, Федерер је у Синсинатију тријумфовао чак седми пут, освојивши 24. титулу на мастерсима, укупно 87. АТП трофеј у каријери, од чега су 17 на гренд слем турнирима.

Швајцарац је забележио 21. победу над Србином у њиховом 41. међусобном окршају, а тим успехом поново је преузео другу позицију на светској ранг-листи.

Турнир је игран за укупан наградни фонд од 4,45 милиона долара.

Овако је протекао меч: 

20.38 - Крај меча, Федерер је освојио други сет резултатом 6:3.

20.28 - Готово десет минута је трајао гем који је на крају припао Ђоковићу, иако је Федерер имао три брејк лопте. Швајцарац води са 4:2. 

20.14 - Лош почетак другог сета за Новака, пошто је Федерер направио брејк и повео са 2:0. 

20.08 - Почео је други сет, Федерер има сервис. 

20.05- Федерер води са 6:1 и има пет сет лопти... Прву је искористио и освојио први сет. Изједначена игра до тај-брејка, када је Швајцарац заиграо веома храбро и агресивно, што му је, уз неколико грешака Новака Ђоковића, донело први сет.

20.00 - Играће се тај-брејк. 

19.45 - Добар тенис, чврста игра. Нема брејка још увек, резултат је 4:4. 

19.20 - Узбудљив старт меча. После два гема, Федерер је имао три брејк лопте, али је Ђоковић успео, захваљујући одличном сервису, да се извуче из неугодне ситуације и поведе са 2:1.

19.10 - Почео је меч у Синсинатију, први сервис има Новак Ђоковић.

18.55 - За неколико минута ће Новак Ђоковић и Роџер Федерер изаћи на терен. 

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару