Новак Ђоковић, корак до сна

Историју пишу највећи – против највећих. Тако ваљда и треба да буде. Новак Ђоковић ће данас покушати да постане први тенисер који је освојио све турнире мастерс серије. Преко пута њега, у финалу турнира у Синсинатију, стајаће нико други до Роџер Федерер. Меч почиње у 19 часова, уз пренос на РТС-у.

Ово ће бити 41. дуел српског и швајцарског играча. Њихов тренутни међусобни скор је поравнат (20:20), што овом дуелу свакако даје додатну (и врло занимљиву) димензију. Реч је о другом највећем ривалству у свету тениса. Прво је, добро знамо, оно између Новака Ђоковића и Рафаела Надала (44 дуела, скор 23:21 у корист Шпанца).

Ђоковић је до финала стигао након веома тешко избореног тријумфа против квалификанта, Украјинца Александра Долгополова. Роџер Федерер се није подједнако мучио у дуелу са Ендијем Маријем.

Окршај у америчкој држави Охајо биће пето овогодишње финале у коме се састају најбољи тенисер света и, према мишљењу многих, најбољи тенисер свих времена. Федерер је славио у Дубаију, али је Ђоковић био бољи у Индијан Велсу, Риму и, најслађе од свега, на Вимблдону.

Ђоковић, иначе, много боље игра у финалу од Роџера Федерера. Један против другог играли су 14 финала, а наш тенисер је бивао успешнији чак девет пута.

Међутим, у досадашњем току турнира у Синсинатију, Федерер је показао више од Ђоковића. До меча за титулу није изгубио нити један сет, а игра коју демонстрира врло је сигурна. Ђоковић, изузумајући меч са Стеном Вавринком, игра са несвојственим бројем осцилација. Мучио се у мечевима у којима је, сходно квалитету који поседује и рејтингу који има, улазио као изразити фаворит.

То, подразумева се, не мора да значи превише. Небројано пута до сада Ђоковић је најбоље играо управо онда када је то и било најпотребније. Надамо се да ће тако бити и овога пута.

Финале Мастерса у Синсинатију почиње у 19 часова, уз пренос на РТС-у. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару