Читај ми!

Новак рутински до четвртфинала

Ђоковић – Сок 2:0 (6:2, 6:1). Рутинском игром новак савладао Американца Џека Сока и пласирао се у четвртфинале Роџерс купа. Нашем ас било је потребно 54 минута игре да реши меч у своју корист. Наредни ривал Ђоковића је Летонац Ернест Гулбис.

Новак Ђоковић је са пола снаге сломио отпор Сока. Американац је нешто снажнији одиграо на старту меча, када је стигао и до брејк лопте. Потом је Новак „убацио у другу" и убрзо су ствари дошле на своје место. Наш ас је контролисао игру и рутински привео меч крају.

Меч је поче сигурним сервисима оба тенисера, који су уводне гемове освојили са нулом. Након тога уследио је гем у коме је Американац имао шансу за брејк, али Новак није дозволио изненађење. Након изједначења од 2:2 у гемовима, Новак је појачао темпо, Американац то није успео да испрати, наш ас, уз два брејка, везује четири гема и добија први сет са 6:2.

Ђоковић наставља у истом стилу и у другом сету. Већ у четвртом гему долази до брејка и предности од 3.1. Противник нема снаге да се супротстави одличном Ђоковићу, који осваја све гемове до краја - 6:1 у другом сету.

Новак ће у четвртфиналу мастерс турнира у Монтреалу против Летонца Ернестса Гулбиса, који је савладао Американца Доналда Јанга у два сета - 6:4, 6:4.

Двадесетшестогодишњи Гулбис тренутно заузима 87. место на АТП листи, до сада се шест пута састајао са Ђоковићем, а радовао се само једном. Седми окршај између Србина и Летонца на програму је у петак у вечерњим сатима.

Ток меча:

19.36 - Како је и почео, Новак тако и завршава меч - гемом без изгубљеног поена за 6:1 у другом сету. 

19.34 - Противник је на коленима, све више неизнуђених грешака, Новак користи нервозу у игри противника и осваја две везабе брејк шансе, користи прву и води са 5:1.

19.27 - Ђоковић поново напада, пропушта, прву брејк шансу у другом сету, потом осваја и другу, коју користи и долази до брејка предности у другом сету, 3:1.

19.20 - Сок успева да прекине серију од пет везаних гемова нашег аса, осваја свој сервис за изједначење на старту другог сета.

19.15 - Старт другог сета, Новак наставља са серијом, осваја свој сервис гем за почетно вођство у другом сету. Наш ас је имао малих проблема дозволио је противнику да од 40:0 дође до изједначења, уследила су два везана поена за Ђоковића. 

19.10 - На сервис противника наш ас долази до прве сет лопте, 30:40, користи је иосваја први сет са 5:2. Новаку је било потребно 28 минута да реши сет у своју корист.

19.03 - Новак, коначно, успева да нападне сервис противника. После велике борбе и два изједначења, користи другу брејк шансу и долази до предности - 4:2.

18.53 - Сок наставља са одличним сервисима и поново освајагем без изгубљеног поена, 2:2.

18.50 - Мали проблеми за Новака на његов сервис. Противник користи прилику и осваја прву брејк лопту на мечу. Ђоковић одбија напад и осваја свој сервис.

18.46 - Американац узвраћа истом мером.

18.44 - Лагано, без изгубљеног поена наш тенисер осваја свој сервис гем.

18.42 - Почео је меч...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару