Читај ми!

Ђоковић без потешкоћа до трећег кола Монтреала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира у Монтреалу. Као што је било и очекивано, српски тенисер био је бољи од Бразилца Томаза Белучија са 2:0 (6:3, 7:6). Наредни противник бољи из дуела Сок–Димитров.

Уводни гемови меча у Монтреалу можда су пружили наду Бразилцу Томазу Белучију да може да начини сензацију и са турнира елиминише најбољег тенисера света Новака Ђоковића. Међутим, за то се највише питао момак са друге стране мреже.

Ђоковић се пласирао у треће коло турнира, пошто је савладао Бразилца са 2:0, по сетовима 6:3, 7:6 (7:4), после сат и педесет минута игре.

На старту меча , Бразилац је решио да пуца из свих оружја, да покаже шта уме и није био нимало лош у томе. Са друге стране, Ђоковић је тражио своју игру, "штеловао" нишан, што је донело неколико дугих гемова, од којих је један био дужи и од десет минута.

Када је коначно заиграо како уме, Ђоковић је направио брејк, повео са 4:3, а затим мирно и сигурно привео сет крају – 6:3.

У другом сету, Бразилац је поштено намучио Ђоковића, пошто је желео да што скупље прода кожу, што је и логично јер је наспрам себе имао најбољег у овом послу.

На 3:3 је српски тенисер имао две брејк лопте, али је Бразилац, поприлично изнервиран сулудо изгубљеним поеном, успео да се извуче из непријатне ситуације, преокрене резултат и освоји поен на сервису.

Новак је полако поправљао све елементе у игри, што је и очекивано, с обзиром на то да му је ово први меч од Вимблдона. Али, Ђоковић је од старта био изузетно сигуран у сервис, па је поене које је он започињао лако решавао у своју корист.

Међутим, Бразилац нипошто није желео да одустане, лавовски се борио и на крају изборио тај-брејк. На старту је српски тенисер направио два мини-брејка и повео са 3:1, па предивним поеном стигао до 4:2, а затим и освојио други сет са 7:4.

У наредном колу, противник Новака Ђоковића биће бољи из дуела Џек Сок–Григор Димитров.

Овако је протекао меч: 

2.06 - После сат и 50 минута игре, Новак Ђоковић је победио Бразилца Томаза Белучија са 2:0 (6:3, 7:6). 

01.58 - Играће се тај-брејк у другом сету, резултат је 6:6. 

01.10 - Дуго је требало Новаку да пронађе игру на почетку турнира у Монтреалу, противник га је поштено намучио, али чим је српски тенисер заиграо како уме, преломио је сет и Бразилац није имао шансе – после 52 минута, Ђоковић је повео са 1:0 (6:3). 

00.15 - Почео је меч у Монтреалу. 

00.10 - Ускоро ће почети меч, тенисери се загревају, Бразилац је желео да Ђоковић први сервира. 

23.50 - Жо-Вилфрид Тсонга је савладао Борну Ћорића са 2:0 (6:4, 6:4), што значи да ће Новак Ђоковић и Томаз Белучи за неколико минута на терен. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару