Читај ми!

Новак: Борићу се за трофеј!

Новак Ђоковић на конференцији за новинаре пред старт Мастерса у Монтреалу рекао да не види себе као фаворита. То је његова филозофија пред старт сваког турнира. Рекао је да су сви играчи у истој позицији и да ће се са њима борити за трофеј.

Новак не жели додатни притисак пред почетак турнира. Свестан је да као први играч света има императив победе у сваком мечу, то од њега сви очекују. С друге стране, сваки противник жели да се докаже управо против најбољег па улаже више од максимума у том дуелу.

Иако је пету годину заредом први носилац на том турниру, који је иначе освајао 2007, 2011. и 2012. године, наш ас ипак не жели да преузме улогу главног фаворита турнира.

"Не знам да ли сам фаворит. Осећам се као да сам у истој позицији као и сви други играчи, борићу се за трофеј. Тако размишљам пред почетак овог турнира", рекао је Новак и додао да "посебно на овом турниру први меч може бити веома тежак, али се надам да ће ми моја претходна искуства помоћи".

Његов учинак у 2015. години је импресиван – 48 победа и три пораза. До краја године има још много тако да ћемо је тек тада упоређивати са невероватном 2011. годином.

"Ово је заједно са 2011. најбоља сезона у мојој каријери. Али, година још није готова и надам се да ћу успети да наставим како сам почео. Не могу да се жалим. Ово је најлепши период мог живота, и на терену и ван њега", додао је наш ас.

Грађани Монтреала најбољег тенисера света могли су претходних дана да виде у градским парковима.

"Волим да шетам парковима, без обзира на име града у ком се налазим. Људи ме виде како џогирам или шетам. Те ствари овај град чине европским. Трибине су од првог дана пуне. Навијачи воле тенис. Као спортиста, мени је уживање играње пред таквом публиком", рекао је Ђоковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару