Обрадовић: Циљ је освајање Дејвис купа

Селектор Србије Богдан Обрадовић, рекао је да је селекција Аргентине само једна препрека на путу ка главном циљу - а то је освајање Дејвис купа.

Селектор тениске репрезентација Србије Богдан Обрадовић рекао је уочи четвртфиналног дуела Дејвис купа против Аргентине да је екипа пуна самопоуздања и поручио да је крајњи циљ освајање новог трофеја у том такмичењу.

Жребом у Буенос Аиресу одлучено је да сусрет националних тимова у петак отварају Леонардо Мајер и Филип Крајиновић, а после њих на терен излазе Федерико Делбонис и Виктор Троицки.

"Победа над Аргентином само је један од задатака у низу. Тренирали смо четири дана овде, имамо доста сати проведених на терену. Филипу се испунила жеља да игра први, а после њега на терен излази Виктор. Аргентинци су јаки, имају одличне играче, али и ми смо пуни самопоуздања. Наш циљ је да поново освојимо Дејвис куп, ово је само један од задатака који морамо да испунимо на путу до трофеја", рекао је Обрадовић.

Он је је истакао да је српска екипа у сталном контакту са Новаком Ђоковићем, који ће пропустити предстојећи меч на подлози од шљаке.

"Новак нам даје снагу, непрестано смо у контакту и подржава нас. Оно што он ради, ми исто морамо да испунимо, а то је насјајније одличје. Нема дискусије, у најтежим тренуцима правили смо резултате који се од нас очекују, тим је наштимован за највеће резултате", рекао је Обрадовић.

Крајиновић је навео да му је драго што први излази на терен.

"Неће ми то сметати. Бићу спреман, немам неки превелики проблем да устанем рано. Најбитније је да смо сви спремни и позитивни, надамо се најбољем. Даћемо све од себе и верујем у победу", поручио је Крајиновић.

У суботу је на програму дубл за који су пријављени Карлос Берлок и Дијего Шварцман, односно Ненад Зимоњић и Душан Лајовић.

Последњег дана меча, у недељу, требало би да се састану Мајер и Троицки, односно Делбонис и Крајиновић.

Четвртфинални меч Дејвис купа између Аргентине и Србије почиње сутра од 16 сати.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару