Читај ми!

Обрадовић: Циљ нам је титула Дејвис купа у 2015. години

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић поручио је да је циљ српског тима у 2015. години да поново освоји титулу.

"Први пут у Дејвис куп репрезентацији Србије имамо чак шест играча који су спремни и на окупу, од којих су тројица у Топ 100 на свету. Имамо изузетно јак и чврст тим који је вредан нове Дејвис куп титуле. Морам да сачекам развој ситуације на травнатом делу такмичења и након тога ћу одлучити ко ће играти у Буенос Ајресу, али у опцији су свих шест играча: Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић", рекао је селектор Обрадовић за званични сајт Тениског савеза Србије.

Обрадовић је оценио да селекцију Србије тежак меч против Аргентине, с обзиром на то да се меч игра на шљаци, непосредно после Вимблдона и сезоне на трави.

"Аргентина је позната по френетичним навијачима, али и изузетно јаким и ратоборним играчима када је Дејвис куп у питању", рекао је Обрадовић и додао да промена са траве на шљаку изискује велики физички напор.

"Да смо домаћини било би нам лакше, јер сигурно не бисмо изабрали ово што су Аргентинци, мада не видим да су тиме учинили услугу својим играчима, односно да је овај избор предност за њих, пошто ће и они после траве, као и ми, доћи на шљаку", рекао је Обрадовић.

Дуел Аргентине и Србије у Дејвис купу играће се на шљаци у хали Технополис од 17. до 19. јула.

Мечеви би првог дана требало да почну у 11.00 по локалном времену (15.00 по средњoевропском), другог у 12.00, а трећег у 11.00 по локалном времену.

Последњи пут Дејвис куп тимови Србије и Аргентине рекете су укрстили у београдској Арени септембра 2012, када је победу остварила гостујућа селекција.

Селектор Аргентине Данијел Орсанић не може да рачуна на најбољег тенисера "гаучоса"' Хуана Мартина дел Порта, који поново мора на операцију зглоба десне руке.

Ипак, Аргентина има тим за респект који чине: Мајер (22. на АТП листи), Шварцман (65), Делбоа (79), Берлок (110).

"Орсанића памтим као играча, реч је о сјајном спортисти и човеку. Иако неће моћи да рачуна на Дел Потра, он има изузетно јак тим. Деценијама Аргентина има јаке играче који доминирају светским тенисом. Ипак, и ми смо велики и сјајан тим који ове године има мотив да иде на титулу, респектујемо противника, али желимо, хоћемо и морамо да идемо на победу", закључио је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару