Читај ми!

Новак у сузама: Вратићу се!

Након новог пораза у финалу јединог гренд слема који није освојио, најбољи светски и српски тенисер Новак Ђоковић био је разумљиво разочаран и није успео да сакрије сузе. Поручио је да ће га подршка публике и дуг аплауз који је добио након меча охрабрити да се врати у Град светлости и поново покуша да освоји трофеј који му недостаје.

Током церемоније на крају овогодишњег Ролан Гароса, Новак није успео да сакрије сузе и веома емотивно је доживео нови пораз у финалу на париској шљаци.

Публика је осетила како се први рекет света осећа, па га је наградила двоминутним, громогласним аплаузом и овацијама.

Након што је сишао са постоља, Ноле је у изјави за РТС рекао следеће: 

"Честитке Вавринки на изврсно одиграном мечу. Био је храбрији данас, ушао је у терен, избацио ме је из зоне угодност и заслужено славио. Нисам успео, али идемо даље", рекао је Ђоковић извештачу РТС-а у Паризу.

Упитан да прокоментарише реакцију публике и двоминутни аплауз који је добио, рекао је:

"Хвала им од срца, хвала им на поштовању које су ми указали. То ми даје снагу да наставим даље и поново покушам да освојим трофеј овде", рекао је видно разочарани Новак.

"Био је бољи и храбрији у моментима када је требало да се одигра како то велики играчио раде. Ја нисам успео у томе, нажалост. Борио сам се, није био мој дан. Било је свега, мало недостатка горива у ногама, мало психичког оптерећења и поклекао сам у важним тренуцима. Не треба тражити изговоре, он је био бољи играч. Спортски је изгубити. Наравно да није лако, много сам желео ову победу, али треба да прихватим чињенично стање и наставим даље", рекао је Ђоковић после меча.

Новак је у четвртфиналу победио "краља шљаке" Рафаела Надала, што је био меч који су медији, навијачи и тениска јавност уопште описали као "финале пре финала". После тога је у полуфиналу победио у пет сетова Ендија Марија, који је у одличној форми. Иако се српски репрезентативац трудио да се изолује од тога, није сасвим успео.

"Створио се такав амбијент, ја сам тога био свестан. Покушавао сам да умањим што више дистракције и ометања од следећег меча. Чињеница је да кад играте против Надала и Марија, то одузима енергију и физичку и менталну. Био сам спреман, можда не сто одсто, мало ми је требало свежине, али изашао сам 'на црту' играчу који је био бољи. Ја сам се за овај меч припремао месецима. Сада је неопходан одмор", рекао је Ђоковић.

Ово је првом играчу света било треће финале Ролан Гароса. Претходна два је губио од Рафаела Надала.

"Како да их упоредим? Прошлогодишње је било врло слично овоме: добро сам почео, добио први сет, играо тесан други и када се ломило, губио сам концентрацију, а други играч добија крила и почиње да игра изврсно. После се касно будим, иако су ми нуђене одређене прилике да се вратим у сусрет...То је све, могу да пружим руку и скинем капу противнику на одређеним поенима", рекао је Ђоковић.

Вавринка ће од сутра бити четврти на АТП листи, а новинаре је занимало да ли ће му Швајцарац бити претња на следећим турнирима.

"Он је изврстан тенисер. Игра на врло високом нивоу и заслужује да подигне трофеј због квалитета које поседује, као тенисер и као особа... Одиграо је храбро. Он је заслужено победио и наравно да ће бити претња не само мени, него сваком из врха, зато што има капацитет да одигра врло добро. Он је од сад па надаље увек један од фаворита да освоји гренд слем", рекао је Ђоковић.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару