Читај ми!

Због олује прекинут меч Ђоковић–Мари при резултату 2:1, наставак у суботу

Меч полуфинала Ролан Гароса између Новака Ђоковића и Ендија Марија прекинут због олује у Паризу. Наставак у суботу. Ђоковић води са 2:1 у сетовима, док је у четвртом сету резултат 3:3.

Полуфинални меч Ролан Гароса између најбољег тенисера света Новака Ђоковића и Ендија Марија прекинут је у четвртом сету због олује у Паризу. У тренутку прекида, Ђоковић је водио са 2:1, док је у четвртом сету резултат био 3:3.

Меч ће бити настављен у суботу.

Ово је њихов 27. међусобни меч, а Ђоковић води са 18:8, укључујући седам победа у низу.

Српском тенисеру недостаје једино трофеј у Паризу, како би комплетирао сва четири гренд слема, чиме би постао осми тенисер у историји коме је то успело.

Први финалиста турнира је Швајцарац Стен Вавринка, који је са 3:1 савладао Жо-Вилфрида Тсонгу.

Овако је протекао меч:

20.30 - Прекинут је меч. Наставља се сутра, због олује која је у Паризу. Меч је прекинут при вођству Ђоковића од 2:1, док је у четвртом сету било 3:3.

20.15 - Враћа брејк Новак! У правом тренутку, када је то било најпотребније. 

20.05 - Имао је Новак феноменалну прилику за брејк на старту четвртог сета, водио 40:0, али је Мари са пет везаних поена изједначио на 1:1. Штавише, Мари је одмах стигао и до брејка, па води са 2:1.

19.45 - Мари смањује на 2:1. Енди Мари је у финишу трећег сета, који је губио са 4:5, једним потезом пореметио Новакову игру, што му је омогућило да се врати "из мртвих", преокрене и на крају освоји сет. Ђоковић води са 2:1.   

19.00 - Каква је ситуација на терену, најбоље говори коментар бившег британског тенисера Грега Руседског на Твитеру који каже да "Новак изгледа незаустављиво".

18.50 - Новим брејком наш тенисер добија и други сет са 6:3. Наш тенисер игра све боље док Мари све више почиње да греши. Још један добијени сет дели Новака од финала Ролан Гароса. Ђоковић је практично репризирао први сет, с тим што је у другом направио брејк раније – у петом гему, да би још једном одузео сервис Марију у деветом.

18.43 - Британац се извукао из још једне непријатне ситуације. Новак је био близу још једног брејка у седмом гему – 4:3.

18.31 - Нови брејк за Нолета! Српски тенисер користи још јенду брејк шансу у петом гему другог сета за вођство од 3:2.

18.06 - Новак Ђоковић добија први сет резултатом 6:3. Наш тенисер је одлично сервирао и заслужено дошао до тријумфа у првом сету за 45 мунута игре. На реду је други сет.

18.04 - Наредну прилику Новак не пропушта! Ђоковић користи прву од три брејк лопте у осмом гему и има велику шансу да на свој сервис освоји први се – 5:3.

17.55 - Наш тенисер у шестом гему пропушта прву брејк прилику на мечу, резултат је нерешен 3:3. 

17.32 - Новак после дугачког првог гема од скоро осам минута успева да осваји поен и има почетно вођство од 1:0 у првом сету.

17.23 - Почео други полуфинални дуел Отвореног првенства Француске између Новака Ђоковића и Ендија Марија. Наш тенисер први на сервису.

17.05 - Познат је први финалиста Ролан Гароса. Швајцарски тенисер Стан Вавринка је у првом полуфиналу после три сата и 46 минута савладао Француза Жо-Вилфрида Тсонгу са 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 6:4. Вавринки је ово прво финале Ролан Гароса у каријери, а друго укупно на гренд слем турнирима.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару