Ђоковић задовољан: Одиграо сам добар меч

Српски тенисер Новак Ђоковић оценио је да је против Аустралијанца Танасија Кокинакиса у трећем колу Отвореног првенства Француске одиграо добар меч и додао да га пред наставак такмичења охрабрује чињеница што се није суочио са брејк лоптом.

"Мислим да сам изузетно добро сервирао и тиме сам себе растеретио у сва три сета. Ниједном се нисам суочио са брејк лоптом што је охрабрујућа околност и може да служи као велика предност у оваквим мечевима", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Ђоковић је у трећем колу Ролан Гароса победио Кокинакиса са 3:0, у сетовима 6:4, 6:4, 6:4.

"Он је исто добро сервирао, док сам ја имао потешкоћа са кретањем у неким тренуцима. Поготово сам имао потешкоћа са реакцијом код ритерна... У том аспекту је требало боље да одиграм, да боље ритернирам и да се боље сналазим на терену", казао је први тенисер света.

Српски тенисер имао је само речи хвале за 18-годишњег Аустралијанца.

"Честитке противнику, који је изузетно млад и има потенцијал да буде у тениском врху. Пред њим је блистава каријера. Није деловало као да су га обузеле емоције што је играо на централном терену Ролан Гароса. Понашао се врло зрело", казао је Ђоковић.

"Очекивано је када сте тинејџер, који се пробија у професионалне тениске воде, да показујете своје емоције, да сте нервознији. Он има вишак енергије и жели толико тога да уради за време једног тениског меча. То је освежавајуће за наш спорт... Прошао сам кроз ту фазу у каријери и у животу, знам како се осећају, поготов када сте на централном терену, где су све очи тениске јавности упрете у вас. Стасава у једног веома доброг тенисера", додао је он.

Новинаре у Паризу је занимало како Балкан, регион са малом популацијом, има велики број тенисера у светском врху.

"Још увек покушавам да схватим да ли је то до воде, планина или нечег другог... Ми смо веома успешни у тимским спортовима, поготово Србија, која је нација кошарке, ватерпола, одбојке, рукомета... Тенис никада није био традиционалан спорт у мојој држави и одједном је пре 10 година постао изузетно популаран", рекао је Ђоковић.

За разлику од Србије, Хрватска, како је рекао Ђоковић, има тениску традицију.

"У принципу, мислим да су нам гени веома добри за спорт. Не знам да ли сте били на простору бивше Југославије, али тамо су људи прилично вискоки, јаки и атлетски грађени. После тога, имате психолошки фактор, који је захватио многе генерације... Мислим на ратове. Такође, људи тамо имају много нижи стандард у односу на западноевропске државе и морају да се боре да преживе сваки дан. Мислим да је то што их је ојачало ментално. То је нешто што сваки спортиста из овог региона носи у себи", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће се у осмини финала Ролан Гароса састати са Французом Ришаром Гаскеом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару