Ђоковић задовољан, без приче о Надалу

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је у Паризу да је задовољан својим првим мечом на Отвореном првенству Француске, осим једног периода у другом сету, али је оценио да је то нормално за почетак турнира.

Ђоковић је победио Финца Јарка Нијеминена у три сета, 6:2, 7:5, 6:2, а у другом сету је губио 2:5.

"Противник је био незгодан, са много искуства. Одиграо је изврстан други сет, који је вероватно требало да добије. Остао сам сабран и веровао сам да могу да се вратим у меч после 2:5 у другом сету. Први сет и остатак меча, осим тих седам-осам гемова у другом сету, мислим да сам одиграо заиста одличан меч", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Он је казао да је и променљива игра нормална за почетак турнира.

"Пасивнија игра је замало резултирала губитком другог сета. Надам се да ће ти падови концентрације бити све ређи у наредним колима. Генерално сам задовољан, увек је у првим колима чврсто. Игра, наравно, још није ту, али то се и очекује", рекао је Ђоковић.

Он је после новинарског питања говорио и о психолошкој припреми и оценио је да је ментална снага његова предност у односу на већину ривала.

"Имам искуства и имам психолошку предност и то ми улива додатно самопоуздање. Са друге стране, они немају шта да изгубе, па играју одличан тенис, али ја се увек уздам у чињеницу да ће им у пресудним тренуцима попустити концентрација, тако да гледам да ту запнем и стекнем одлучујућу предност", рекао је Ђоковић.

Новинари су покушавали да га наведу да прича о Рафаелу Надалу, пошто су њих двојица главни фаворити.

"О том потом. Стварно не бих разговарао о томе. Свестан сам пажње коју наш евентуални дуел изазива, али не бих сада о томе причао, већ само о данашњем противнику... Не, нисам гледао његов меч, концентрисао сам се на свој и на свог противника", рекао је Ђоковић.

Новинари су га нешто касније питали да ли је овогодишњи Ролан Гарос трка удвоје, али ни ту Ђоковић није попустио.

"Није трка удвоје. Ролан Гарос је трка 64 играча, колико их је остало... Не бих издвојио никог посебно, већ 64 тенисера", рекао је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару