Лајовић добар, Вавринка бољи

Српски тенисер Душан Лајовић поражен је о Швајцарца Сатнисласа Вавринке са 1:3 (3:6; 4:6; 7:5, 3:6), у мечу другог кола Ролан Гароса.

Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у треће коло Ролан Гароса, пошто је изгубио од Швајцарца Стана Вавринке са 6:3, 6:4, 5:7, 6:3.

Лајовић је пружио жесток отпор Вавринки и достојанствено се опростио од другог овогодишњег грен слем такмичења.

Трећи рекет Србије је после изгубљена прва два сета "окренуо лист" и показао противнику да располаже много већим потенцијалом. Дошао је први до брејка и повео са 3:1, да би у брејк-клацкалици која је уследила био успешниј и смањио на 2:1 у сетовима.

Лајовић је у одлуцујућем сету ипак попустио, што је Вавринка скористио и пласирао се у треће коло.

Вавринка ће у наставку турнира играти против Американца Стива Џонсона који је био бољи од Украјинца Сергеја Стаковског са 3:1 у сетовима.

Овако је протекао меч: 

13.13 - Крај трећег сета, који је добио Лајовић са 7:5 и смањио предност Вавринке на 2:1. 

13.08 - Нове две брејк шансе за Лајовића!Вавринка успева да спасе обе и ипак сачува свој сервис за ново изједначење 4:4.

13.04 - Много осцилације у Лајовићевој игри доноси нови обрт и брејк за Вавринку. 4:3 и Вавринка сервира за изједначеље. 

13.00 - Нови обрт сету и брејк за Лајовића. Нове три брејк прилике за Лајовића који успева да искористи већ прву лопту за 4:2. 

12.58 - Душан лајовић не успева да сачува свој сервис и потврди предност у трећем сету, а Вавринка смаљује на 2:3 и сервира за изједначеље.

12.53 - Брејк за Лајовића! Дуг сервис Вавринке и пуно проблема. Лајовић се нашао у чак две шансе за брејк и користи другу за вођство од 3:1 у трећем сету.

12.37 - И у трећем сету Лајовић први на сервису. Сигурно сервира и почиње сет са 1:0.

12.30 - Вавринка сервира сигурно, осваја свој сервис и добија други сет са 6:4. 

12.14 - Нови брејк за Вавринку који користи пад концентрације Лајовића и успева да му одузме сервис без иједног изгубљеног поена. 

12.08 - Вавринка успева да дође до шансе за брејк на другом сервису Лајовића. Користи прилику и води са 2:1 у другом сету. Вавринка сервира да потврди предност. 

12.23 - Брејк за Лајовића. Вавринга греши и Лајовић долази до три брејк лопте од којих одмах користи прву за 3:5. 

12.02- Лајовић први на сервису у другом сету. Као и на почетку меча поново пролази кроз кризу, али успева да сачува две брејк лопте и свој сервис. Почео је други сет са 1:0. 

11.56 - Вавринка сигурно сервира, потврђује предност и осваја певи сет са 6:3 за 1:0. 

11.53 - Брејк за Вавринку. после равноправне борбе и резултатске равнотеже коју је Лајовић успео да одржи до средине сета, Вавринка долази до брејка и вођства са 5:3. Вавринка сервира да потврди предност и освоји први сет. 

11.30 - На свом првом сервису Лајовић у проблему,али је успео са спасе чак три брејк лопте и изједначи на 1:1.

11.17 - Лајовић и Вавринка са малим закашњењем почели загревање.Вавринка ће први сервирати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару