Крајиновић елиминисан у првом колу

Српски тенисер Филип Крајиновић није успео да се пласира у друго коло Ролан Гароса, пошто је изгубио од Белгијанца Давида Гофана са 3:6, 6:2, 7:6 (7:3), 6:1.

Крајиновић је имао шансу да направи највећи резултат у каријери и пласира се у друго коло грен слем турнира, али је против себе имао искусног противника који је знао како да му неутралише игру.

Српски тенисер је повео са 6:3, али је потом попустио у концентрацији, што је Гофан искористио, преузео "дизгине" и изједначио у сетовима.

Крајиновић је у трећем сету кренуо фуриозно, повео са 4:0, али је Гофан био стрпљив, извршио прави контраудар и на крају у тај брејку дошао до 2:1 у сетовима.

То је свакако било тешко психолошко бреме за Крајиновића који се није опоравио од губитка тог сета и у последњем делу игре освојио свега један гем.

Филип је после елиминације у првом колу оценио да није играо агресивно у тренуцима када је требало и додао да је прекретница" дуела био трећи сет.

"Имао 4:0 са два брејка у трећем сету и ја то нисам искористио. Изгубио сам тај сет... То је била прекретница. Нисам смео да пропустим никако ту шансу да поведем са 2:1 у сетовима... Мислим да сам заслужио", рекао је Крајиновић новинарима у Паризу после меча.

"Морам бити задовољан, јер сам одиграо квалитетан меч, али нисам срећан што сам изгубио у четири сета. Мислим да је требало да будем агресивнији, да играм са више 'петље' у тренуцима када ми је давао мало шансе", рекао је Крајиновић.

Српски тенисер је рекао да је доживео "ментални пад" после изгубљеног трећег сета и оценио да се Гофан након преокрета и вођства од 2:1 у сетовима опустио и заиграо боље.Он је рекао да му је мало засметало што је публика на Ролан Гаросу већином навијала за Гофана.

"Делимично ми је засметало што су више навијали за њега... Заправо, што је сваки пут добијао велике аплаузе за освојене поена, док су мене награђивали само када учиним нешто спектакуларно. Подршка га је и дигла у тешким тренуцима", казао је српски тенисер.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару