Мастерс у Риму

Ђоковић у финалу против Федерера!

Ђоковић–Ферер 2:0 (6:4, 6:4). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Давида Ферера са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4) и пласирао се у финале мaстерса у Риму! У веома тврдом мечу Новак је два пута одузео сервис Шпанцу, што му је било довољно за тријумф. Новак ће у финалу играти против Швајцарца Роџера Федерера, који је победио земљака Станисласа Вавринку са 6:4, 6:2. Меч је на програму у недељу од 16 часова, пренос је на нашем Првом програму. Ђоковић: Одиграо сам најбољи меч у Риму.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерса у Риму, пошто је победио Шпанца Давида Ферера са 6:4, 6:4.

Ђоковић је у 20. међусобном дуелу победио Ферера 15. пут, чак девети у низу, и заказао шесто финале у Риму.

Он је до тријумфа над осмим рекетом света дошао после сат и по времена без већих проблема након што противнику није допустио ниједан брејк, док су Ђоковићу била потребна само два у оба сета.

Српски тенисер ће у финалу имати шансу да одбрани пехар који је освојио прошле године, али и 2008. и 2011, а ривал сутра од 16 сати биће му победник швајцарског дуела Станислас Вавринка/Роџер Федерер.

Турнир у престоници Италије игра се за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра.

Ђоковић: Одиграо сам најбољи меч у Риму

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после победе над Давидом Ферером и пласмана у финале да је одиграо свој најбољи меч на мастерсу у Риму.

"Дефинитивно сам одиграо најбољи меч, а оваква партија дошла је у прави час. Веома сам задовољан због тога, али верујем да могу да одиграм још боље у финалу. Имао сам много падова у претходним дуелима, али данас сам био константан", рекао је Ђоковић. Он је имао примедбе на стање терена, који је био у веома лошем стању.

"На терену је било видљиво да има много рупа, што лако може да доведе до повреда. Опасно је играти у оваквим условима, надам се да ће бити много боље наредне године", закључио је српски тенисер.

 

Ток меча Ђоковић–Ферер:

16.40 - Крај меча, победа Ђоковића од 2:0. И други сет најбољи тенисер планете добио је истим резултатом – 6:4

16.36 - Брејк! Води Новак са 5:4 и има сервис за победу и ново финале у Риму! 

16.28 - Оба тенисера у овим тренуцима демонстрирају сјајан тенис, али нико од њих не успева да направи брејк. Предност за Ферера од 4:3, али Новак је на сервису.

16.25 - Мало дуже је трајао шести гем због ситних проблема са тереном у Риму. И даље нема брејка – 3:3. 

16.05 - "Тврд" почетак другог сета, оба тенисера су се суочавала са губитком свог сервиса, али су некако нашли снаге да га сачувају – 1:1. 

15.48 - Крај првог сета, Новак води са 1:0! Иако је Ферер имао прву брејк шансу у 10. гему првог сета, ипак није успео да је искористи. Новак се потом тргао и освојио тај део игре са 6:4.

15.37 - Новак и даље врло сигуран и смирен на свој сервис, води са 5:3. Шпанац сервира за останак у првом сету.

15.25 - На мини-паузу се одлази са резулататом 3:2 за Новака. 

15.15 - Ево брејка, прави га Ноле за вођство од 2:1! 

15.12 - После брзог гема на Фереров сервис, нешто дужи када је сервирао Новак, али за сада без брејка – 1:1. 

15.05 - Почео је меч, први сервира Ферер. 

15.00 - Играчи су коначно на терену, ускоро ће меч почети.

14.30 - Још једно получасовно померање почетка. Дакле, меч неће почети пре 15 часова.

14.00 - Почетак меча померен је за 14.30.

У другом полуфиналу, који се игра после овог меча, састају се Роџер Федерер и Станислас Вавринка који је са 7:6, 6:2 у четвртфиналу елиминисао Рафаела Надала.

Интересантно, Вавринка је до сада само два пута успевао да победи Федерера, и то оба пута на шљаци, у Монте Карлу 2009. и 2014. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару